RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Angela Marsons, Mrtva istina

Angela Marsons: Mrtva istina (pročitano 14. studenog 2023.)

Kriminalistički roman Mrtva istina (engl. Dead Souls) Angele Marsons, čiji prijevod s engleskog potpisuje Igor Rendić, objavljen je 2023. godine u izdanju Mozaik knjige i predstavljen na sljedeći način:

“Dokle ste spremni ići da biste skrili svoje najmračnije tajne?

Kad tinejdžerica Sadie Winter skoči s krova privatne škole, njezina smrt smatra se samoubojstvom – posljednjim samodestruktivnim činom problematične djevojke. Ali onda je u istoj školi otkriveno i tijelo dječaka, a detektivki Kim Stone postaje jasno da ove smrti nisu nikakve tragične nesreće.

Dok Kim i njezin tim otkrivaju mračnu mrežu ekskluzivnih društava, jedina odrasla osoba koja možda drži ključ istine
pronađena je mrtva, a kako se broj žrtava povećava Kim mora razmisliti i o nezamislivom – je li moguće da je za ubojstva
odgovoran netko od učenika?

U novom nastavku serijala o Kim Stone, Mrtva istina, istraživanje psihologije djece ubojica odvest će poznatu detektivku na dobro poznatu adresu, doktorici i sociopatkinji Alex Thorne, a okrutnost tajnih društava ugrozit će i članove Kimina tima koji će možda platiti najveću cijenu. Serija knjiga o Kim Stone prodana je u dvadeset devet zemalja, u više od pet milijuna primjeraka.”

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/mrtva-istina/

Angela Marsons, Mrtva istina

Kad trinaestogodišnja djevojčica skoči s krova škole, svi su uvjereni kako je riječ o samoubojstvu, pogotovo jer je Sadie u zadnje vrijeme bila problematična. No, detektivka Kim Stone nije uvjerena da je Sadie skočila s krova, na što upućuju i određeni tragovi, pa odlučuje detaljnije istražiti Sadien život i okolnosti njene smrti. Stoga Kim i članovi njenog tima dolaze u privatnu školu za djecu bogatih i uglednih roditelja otkriti istinu kojoj se nisu nadali, ali i zbog koje bi život moglo izgubiti ne samo još djece, već i svi upleteni u istragu…

Kao i prethodni romani Nijemi vrisakIzopačene igreIzgubljene djevojčicePravi se mrtvaKrvne vezeMrtve duše i Slomljene kosti, osmi roman serijala o detektivki Kim Stone, Mrtva istina, idealno je štivo za ljubitelje žanra. Naime, dinamična i napeta radnja izuzetno je brzo i lako čitljiva, bez praznog hoda te drži pažnju cijelo čitanje, a u potrazi za istinom iz prošlosti skrivenom između hodnika privatne škole za djecu bogatih i utjecajnih ljudi, napetost i neizvjesnost izvire sa stranica. Uz to, višestruka narativna struktura prikazuje široku lepezu dobro nam znanih likova u poslovnom i privatnom životu detektivke Kim Stone, a iznenadni preokreti po poglavljima navode na krive tragove i pritom otkrivaju mračne tajne iz prošlosti bitnih likova u ovom romanu. Naravno, kao i u prethodnim romanima, policijska istraga s detektivkom Kim Stone na čelu vješto je prikazana, a atmosfera je, stoga, vrlo napeta. Ja sam očekivano uživala u čitanju jer jako volim ovaj serijal, tako da vam od srca preporučujem cijeli serijal i ovaj novitet na čitanje.

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.