RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Psihološki triler Među prijateljima (engl. The Best of Friends) Lucinde Berry, čiji prijevod s engleskog potpisuje Igor Rendić, objavljen je 2023. godine u izdanju Mozaik knjige i predstavljen na sljedeći način:

“Molim te, ne. To će nas raskoliti. Raspast ćemo se i ovaj put će zaista biti kraj. Nakon ovakvog nečeg nema povratka. Nećemo ovo preživjeti…

Kad nezamisliva tragedija snađe njihova tri sina tinejdžera, najbolje prijateljice Lindsey, Kendra i Dani nađu se u najgoroj noćnoj mori svakog roditelja. Oporavljajući se od najpotresnije noći njihova života, tri majke upuštaju se u očajničku istragu bizarnoga događaja. Kako se takvo nešto moglo dogoditi u njihovu mirnom kalifornijskom predgrađu?

Uskoro doznaju da je tragični događaj samo početak te da uznemirujuća otkrića samo rađaju nova jeziva pitanja: Poznaju li doista svoju djecu? Poznaju li uopće jedna drugu? Sa svakom novom tajnom koja ispliva na površinu, sumnja i nepovjerenje sve više prijete razoriti njihove obitelji, njihova prijateljstva, pa i čitavu njihovu zajednicu.

U vještom prijevodu Igora Rendića, ovaj napeti triler o prijateljstvu i gubitku istražuje posljedice ljubomore i slomljenog srca, opasnosti vođenja dvostrukog života i tajne skrivene iza zatvorenih vrata.”

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/medu-prijateljima/

Lucinda Berry, Među prijateljima

Lindsey, Kendra i Dani godinama su najbolje prijateljice, pa podržavaju prijateljstvo njihove djece tinejdžerskih godina. No, kad se jedne noći dogodi tragedija sa nezamislivim posljedicama koja im zauvijek obilježi živote, u događaj se upliće policija koja počne istraživati njihove obitelji, pa samim time i njihove tajne. No, takve bi tajne zauvijek mogle uništiti njihovo prijateljstvo, ali i živote…

Među prijateljima psihološki je triler nevjerojatno napete radnje koji se čita u dahu i koji će obožavati ljubitelji žanra. Naime, širokom paletom likova i višestrukom narativnom strukturom stvorena je neizvjesna atmosfera zbog koje se ne može vjerovati niti jednom liku, ponajviše kad se počnu otkrivati njihove mračne tajne iz prošlosti i prikazivati motivi obiteljskih tragedija, bračnih problema, ljubomore i izdaje. Osim toga, iznenadnim preokretima po poglavljima autorica vješto čitatelje navodi na krive tragove, tako da je čitanje jako zabavno i dinamično te brzo i lako. Iako sam se u početku teže snalazila zbog brojnosti likova, uživala sam u čitanju. Naravno, moja preporuka, ponajviše jer se priča pročita zbilja brzo.

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.