RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Loreth Anne White: Pacijentova tajna (pročitano 15. lipnja 2023.)

Psihološki triler Pacijentova tajna (engl. The Patient’s Secret) Loreth Anne White, čiji prijevod s engleskog potpisuje Andrej Bukarica, objavljen je 2023. godine u izdanju Mozaik knjige i predstavljen na sljedeći način:

“Roman Pacijentova tajna držat će vas u neizvjesnosti do same završnice. Činjenica da je inspiriran stvarnim zločinom koji je potresao Kanadu čini ga još uvjerljivijim.

Unakaženo tijelo trkačice pronađeno je podno litice na rubu idilične obalne zajednice Story Covea.

Lily Bradley, čuvena psihoterapeutkinja, živi u savršenoj kući sa svojim cjenjenim suprugom profesorom i njihovo dvoje djece. Njezin je život savršen – novca joj ne manjka, omiljena je u zajednici, a njezina je krvava tajna sigurna.

Senzualna i neobuzdana Arwen stiže u gradić sa sinom na suvozačevu mjestu svoga oslikanog kombija. Preko noći, njezina prisutnost prijeti razotkriti sve što su stanovnici Story Covea tako očajnički htjeli zadržati za sebe.

Sumnjive okolnosti koje okružuju neprepoznatljivo truplo trkačice u grad dovode detektivku Rue Duval. Iako zna da mora riješiti ovaj slučaj, dušu joj razdire pitanje: želi li ga riješiti?”

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/pacijentova-tajna/

Loreth Anne White, Pacijentova tajna

Lily ima savršen život – sretan brak, dvoje djece i cijenjeni posao psihoterapeutkinje. No, Lily ima i mračnu tajnu iz prošlosti koja bi joj mogla uništiti sve za što se borila proteklih godina i što je teškom mukom stvorila.

Kad njen suprug jedno jutro pronađe mrtvo tijelo trkačice, a u sve se ubrzo upletu mediji, Lily je svjesna da bi se njene tajne mogle otkriti, pa mora učiniti što god može da to spriječi. Međutim, nema samo Lily mračne tajne iz prošlosti…

Pacijentova tajna psihološki je triler brze i napete radnje koji se čita u dahu i koji će obožavati ljubitelji žanra. Naime, višestrukom narativnom strukturom te vještom manipulacijom likovima i događajima stvorena je mračna atmosfera zbog koje se ne može vjerovati niti jednom liku, ponajviše kad se počnu otkrivati njihove mračne tajne iz prošlosti. Osim toga, kombinacijom događaja iz prošlosti i sadašnjosti, kao i iznenadnim preokretima po poglavljima radnja postaje dinamična i silno neizvjesna, pa je izuzetno brzo i lako čitljiva, bez praznog hoda te itekako zanimljiva. Pritom su izraženi motivi bračne nevjere i izdaje te obiteljskih tragedija iz prošlosti, a ponajviše se ističe činjenica da je cjelokupna radnja inspirirana stvarnim zločinom koji je zgrozio javnost i ušao u kanadsku kriminalnu povijest. Šokantan rasplet dolazi kao točka na “i” ovoj majstorski izvedenoj radnji, meni za nijansu boljoj nego u Ispod Đavoljeg mosta, tako da imate ogromnu preporuku, posebno ako ste ljubitelji psiholoških trilera i kriminalističkih romana.

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.