RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Kriminalistički roman Slomljene kosti (engl. Broken Bones) Angele Marsons, čiji prijevod s engleskog potpisuje Igor Rendić, objavljen je 2023. godine u izdanju Mozaik knjige i predstavljen na sljedeći način:

“Roman Slomljene kosti donosi sedmi slučaj kultne inspektorice Kim Stone.

Iste mrzle zimske noći kada je mlada prostitutka pronađena mrtva, u policijskoj postaji ostavljena je nekoliko mjeseci stara beba. Nakon što je, na sve brutalniji način, ubijeno još nekoliko prostitutki, istražiteljica Kim Stone i njezin tim postaju svjesni da prvo ubojstvo nije slučajno i da počinje lov na lukavog serijskog ubojicu.

Paralelno, otvorena je potraga za očajnom ženom koja je ostavila svoje novorođenče u postaji, ali kada na vidjelo počnu izlaziti zastrašujuće priče, ono što je izgledalo kao tragično napuštanje dobiva još zloslutniji obrat.

Roman Slomljene kosti odvodi nas u zastrašujući svijet okrutnosti i iskorištavanja ljudi – sve do obračuna gdje šokantne tajne iz Kimine prošlosti izlaze na vidjelo.

Serija knjiga o Kim Stone prodana je u dvadeset devet zemalja, u više od pet milijuna primjeraka.”

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/slomljene-kosti/

Angela Marsons, serijal o inspektorici Kim Stone

Kad iste noći u kojoj je brutalno ubijena mlada prostitutka u policijskoj postaji bude ostavljena nekoliko mjeseci stara beba, iako događaji djeluju nepovezano, inspektorica Kim Stone je na oprezu, svjesna da je u njenom poslu, a i kod počinjenja zločina sve moguće. Stoga Kim osim istrage ubojstva pokreće i potragu za majkom ostavljene bebe, ali kako ubrzo pronalaze tijelo još jedne prostitutke, policija shvaća da su u lovu na opasnog serijskog ubojicu. No, pritom Kim i njen tim otkrivaju zastrašujuću mrežu prostitucije, ali i suvremeno robovlasništvo…

Kriminalistički roman Slomljene kosti sedmi je roman u serijalu o inspektorici Kim Stone te nastavak romana Nijemi vrisakIzopačene igreIzgubljene djevojčicePravi se mrtvaKrvne veze i Mrtve duše, te je, kao i prethodni romani, idealno štivo za sve ljubitelje kriminalističkog žanra. Naime, višestruke narativne strukture i iznenadnim preokretima po poglavljima, radnja je konstantno napeta, dinamična i neizvjesna, pa je brzo i lako čitljiva, bez praznog hoda te izuzetno zanimljiva. Osim toga, vješto je i dojmljivo prikazana policijska istraga brutalnih ubojstava prostitutki, kao i mreža prostitucije i, potpuno neočekivano, moderno robovlasništvo, a što je silno uzbudljivo za čitati. Pritom su svi bitni likovi prikazani detaljno i slojevito, s fokusom na glavnu junakinju Kim Stone koja nam je svakim romanom sve draža. Očekivano, Slomljene kosti je još jedan sjajan roman odličnog serijala, pa imate moju preporuku za čitanje.

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.