RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

„Ono što se događa iza zatvorenih vrata ne ostaje skriveno zauvijek.
Trebalo je biti lako. Četvrtak bi svog supruga, Setha, trebala dijeliti s druge dvije žene, Ponedjeljak i Utorak – dvije žene koje nikad nije upoznala i o kojima ne zna ništa. Bez suvišnih pitanja, bez povrijeđenih osjećaja pristala je na ovaj aranžman jer je potpuno luda za njim.
No jednoga dana Četvrtak nešto pronađe. Nešto što implicira drugačiju – zastrašujuću – priču o čovjeku s kojim je vjenčana. Povratka nema.
Što više saznaje o drugim suprugama, mlađahnoj Ponedjeljak i tajanstvenoj Utorak, to više uviđa da Seth uopće nije čovjek koji je mislila da jest. Uznemirujući detalji izlaze na vidjelo i postaje jasno zašto se supruge ne smiju upoznati. Seth ima svoje razloge, jako dobre razloge koje Četvrtak nikada nije mogla ni zamisliti.
Ono što slijedi jedan je od najdinamičnijih, najuvrnutijih i najšokantnijih psiholoških trilera koje ćete ikada pročitati.“

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/supruge/

Što biste učinili da vaš suprug ima još dvije supruge?

Četvrtak se trudi biti divna supruga, pogotovo četvrtkom – jer to je Sethov i njen dan, jedini dan u tjednu koji Seth provodi s njom. Ponedjeljkom je Seth kod treće supruge, a utorkom kod prve, dok ostale dane provodi putujući. Četvrtak je svjesno pristala na poligamiju jer Setha obožava te uopće nije ljubomorna na druge dvije supruge, osim što se natječe s njima u Sethovim očima, pa mu svakog četvrtka priprema najukusnije večere i dočekuje ga u svom najljepšem izdanju.

No, Četvrtak slučajno nešto pronađe među Sethovim stvarima, što je potakne doznati nešto više o suprugovim suprugama, koje nikada nije upoznala i kojima zapravo niti ne zna imena, kao i o njemu samome. Stoga se upušta u opasnu avanturu koja bi je mogla koštati braka, ali i zdravlja…

Supruge je izvanredan psihotriler, savršeno štivo za ljubitelje žanra, koji se čita doslovno u dahu!
Glatko i pitko ispripovijedan iz perspektive glavne junakinje, s radnjom koja se odvija u sadašnjosti, napete je, brze i dinamične radnje tijekom cijelog čitanja, a s neočekivanim preokretima po poglavljima doprinosi se neizvjesnosti radnje koja je bez praznog hoda, zanimljiva i zabavna u istoj mjeri koliko šokantna i uvrnuta. U središtu radnje nalazi se odnos muškarca i žene koja je svjesno pristala na poligamiju, međutim, s vremenom postaje ljubomorna i opsjednuta drugim suprugama svoga supruga, zbog čega odlučuje otkriti nešto više o njima, ali i o svom suprugu, zbog čega se postavljaju razna pitanja, kako o radnji, tako i o nama samima i našim postupcima. Pojam poligamije vidno je izražen kroz razmišljanja glavne junakinje, koja je detaljno i duboko prikazana, a čiji nas postupci vode kroz priču koja šokira. Iznenađenje koje strpljivo čeka u zapletu i raspletu romana ostavlja bez teksta, zbog čega je moja ocjena 5 uz veliku preporuku za čitanje! 

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.