RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Ljubavno-erotski roman Kradljivac poljubaca (engl. The Kiss Thief) L.J. Shen, čiji prijevod s engleskog potpisuje Ivana Šojat, objavljen je 2020. godine u izdanju 

Mozaik knjiga

 i predstavljen na sljedeći način:

„Francescu Rossi odgajali su strogo i tradicionalno. Cijeli je svoj život živjela u zlatnom kavezu. Jedino u što je bila sigurna jest da će se udati za Angela Bandinija, nasljednika jedne od najmoćnijih obitelji čikaškog Sindikata podzemlja. Ona i Angelo poznaju se cio život i vole se već dugo …
No prvi joj je poljubac ukrao maskirani vrag ispod crnoga čikaškog neba, senator Wolfe Keaton… On je nemilosrdan, snažan, ambiciozan i šarmantan kad mu to odgovara. A nadasve je poznat kao nepopravljivi ženskar.
Francesci se srušio svijet kada se je bila primorana zaručiti se za Wolfea umjesto za Angela, jer je Wolfe ucijenio Francescina oca njegovim grijesima kako bi ga prisilio da mu ona postane supruga.
Francesca ostaje zaglavljena između budućnosti koju je zamislila i sadašnjosti koja joj je nepodnošljiva. Njezino se srca raspuknulo na dva dijela i krvarilo za dvojicu suparnika koji su se za njega borili do gorkoga kraja.“

Link web shopa Mozaik knjige: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/kradljivac-poljubaca/

Link web shopa Hoću knjigu: https://www.hocuknjigu.hr/…/ljubav…/kradljivac-poljubaca

Devetnaestogodišnja Francesca Rossi odrasla je pod staklenim zvonom kao očeva mezimica, sa snovima da će se udati za Angela Bandinija, ljubav iz djetinjstva. Međutim, kad je otac odluči udati za nemilosrdnog Wolfea Keatona kojeg je prethodno upoznala na maskenbalu i koji ju je varkom poljubio, Francesca shvaća da je u očevim očima bila samo sredstvo za dobru udaju i rađanje djece, a da je senatoru Keatonu samo sredstvo za postizanje nejasnih joj ciljeva, a vezano za ilegalni posao njenog oca.

Wolfe nije znao da njegov neprijatelj ima tako predivnu kćer. No, njezina ljepota ne može sakriti krv koja kola njenim venama – krv Arthura Rossija, čovjeka koji mu je uništio život i kojem se sada, preko njegove voljene kćeri, planira osvetiti.

Međutim, Wolfe nije bio svjestan da, iako je odrasla pod staklenim zvonom, Franscesca nije razmažena bogatašica. Njezina hrabrost, snaga, inteligencija i ponos stajat će na putu njegovim planovima i staloženosti te navici da ima sve pod kontrolom. On shvaća da brak s njom neće biti samo sredstvo za osvetu, već moguća najveća pogreška u njegovu životu… ili najbolja odluka ikada.

“Ali, tako je to s ljubavlju, zar ne? Ona je poput smrti. Znaš da će se jednoga dana dogoditi. Samo ne znaš ni kako, ni zašto, ni kad.”

Kradljivac poljubaca izvanredan ljubavni je roman s dobrom dozom erotike koji me oduševio toplo-hladnim igricama Francesce i Wolfea te odličnom autoričinom razradom njihova odnosa. Iako sam u početku čitanja imala dojam da je riječ o povijesnom romanu, s obzirom na činjenicu da je Francesca tradicionalno i strogo odgojena u uvjerenju da će joj otac odobriti budućeg supruga, daljnjim čitanjem u potpunosti sam se zaljubila u zanimljivu radnju o dvoje posve različitim ljudima koji završavaju u prisilnom braku – Francesca doslovnom prisilom, a Wolfe željom za osvetom.

Međutim, iako je njihov odnos u početku neprijateljski, s vremenom postaju prijatelji, a kemija između njih neporeciva je. Upravo stoga oboje moraju skinuti maske s lica koje su godinama nosili te priznati sebi samima i onome drugome svoje osjećaje… što autorica napetim zapletima nimalo ne olakšava, niti njima niti nama čitateljima. Stoga je ovaj neodoljivi roman istovremeno zanimljiv i zabavan te vruć i senzualan, kako zbog humorističnih, tako i ljubavno-erotskih scena, a samim time odličan za opuštanje, zabavu i smijeh, pa imate moju veliku preporuku s ocjenom 5! ?

I za kraj, ponovno se želim zahvaliti dragim ljudima iz 

Hoću knjigu

 koji su mi u svibnju na adresu poslali prekrasan ljubavni book box u kojem se, između ostalog, nalazio i ovaj roman. Oduševili ste me i jako razveselili, kako tim znakom pažnje, tako i prekrasnim riječima! ?

Ako ste propustili tadašnju objavu o book boxu koji sam dobila, svratite ovdje: https://web.facebook.com/story.php?story_fbid=2607213229538743&id=1932301820363224&fs=5&focus_composer=0&_rdc=1&_rdr

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.