RECENZIJA Matea Rožanković, Svijet jednog knjigoljupca

Povijesno-ljubavni roman Igra s vragom (engl. Devil in Spring) Lise Kleypas, čiji prijevod s engleskog potpisuje Silvija Čolić, objavljen je 2020. godine u izdanju 

Mozaik knjiga

 i predstavljen na sljedeći način:

„Igra s vragom treći je roman iz serije o obitelji Ravenel.
Za razliku od većine njezinih vršnjakinja, Pandora ne sanja o udaji za naočitog i imućnog muškarca plemenitog porijekla. Zapravo, ne želi se nikada udati. Radije bi bila poslovna žena i živjela od vlastita novca. Zato na balovima sjedi u kutu, podalje od svih. No, za vrijeme jednog bala zatečena je u vrlo nezgodnoj situaciji s vraški naočitim muškarcem. Na pomolu je skandal većih razmjera.
Nakon što je godinama uspijevao izbjeći svaku bračnu zamku, Gabriel St. Vincent zatečen je u kompromitirajućoj situaciji s prelijepom Pandorom Ravenel. Budući da je bila i vraški čudna, buntovna i svojeglava, nikada mu ne bi palo na um oženiti ju. No ubrzo otkriva da njoj nije ni na kraj pameti udati se za njega. Činjenica da je zaljubljen u nju zaprepastit će i njega samog. Toliko da je spreman poduzeti doslovce sve kako bi završio u braku s malom đavolicom.
O autorici romana Igra s vragom:
LISA KLEYPAS jedna je od najčitanijih i najomiljenijih američkih autorica ljubavnih romana, čije su brojne knjige postale veliki svjetski bestseleri. Naši su je čitatelji mogli upoznati čitajući romane Slatkorječivi neznanac, Sponzor, Vrag plavih očiju, Djevojka smeđih očiju, Jedne strasne zime, Dogodilo se jedne jeseni, Tajne ljetne noći, Proljetni skandal, Na božićno jutro, Jedne noći u ponoć, Zavedi me u zoru, Iskušaj me u sumrak, U braku do jutra i Hladnorkrvi zavodnik.“

Link: https://mozaik-knjiga.hr/proizvod/igra-s-vragom/

U središtu radnje trećeg romana serijala o obitelji Ravenel nalaze se vatrena Pandora Ravenel i šarmantni Gabriel St. Vincent, koji su igrom slučaja zatečeni u kompromitirajućoj situaciji. Stoga Gabriel odlučuje postupiti časno i oženiti Pandoru, međutim, nije svjestan da je naišao na djevojku koja će se svim silama potruditi izbjeći brak jer je uvjerena da će joj brak onemogućiti ostvarenje snova. No, kemija među njima je neoporeciva, a igra s vragom u ovom slučaju mogla bi oboje učiniti pobjednicima jer ljubav uvijek pobjeđuje…

S ljubavnim romanima Lise Kleypas nikada ne pogriješim, a Igra s vragom nije izuzetak. Radnja je šarmantna, zanimljiva i zabavna od početka do kraja, s mnogo vrućih scena i humorističnih dijaloga glavnih likova, zbog čega je čitanje zabavno, brzo i dinamično. Kleypasica je ponovno uspjela savršeno dočarati ljubavni odnos dvoje različitih ljudi te ih realno i životno smjestiti u 19. stoljeće, tako da čitatelj tijekom čitanja stječe dojam da se nalazi unutar radnje, što doprinosi povezivanju s likovima. Osim toga, obožavam njene romane i zbog poruka koje prenose, a prvenstveno su to životne poruke da uvijek trebaš ostati svoj, u bilo kojoj situaciji i bez obzira na druge ljude, kao i da ljubav pobjeđuje sve nedaće. Uz to, zanimljiva je činjenica da se na početku romana javljaju dobro mi poznati likovi – Evie i Sebastian St. Vincent, roditelji Gabriela St. Vincenta, koji su glavni likovi romana Jedne strasne zime (engl. Devil in Winter) iz serijala Wallflowers, a koji sam čitala zajedno s još tri romana – Dogodilo se jedne jeseni, Tajne ljetne noći i Proljetni skandal. Kleypasica je siguran izbor i slažem se s dodijeljenom joj titulom kraljice ljubavnih romana, tako da imate moju preporuku za ovaj novitet, kao i za sve druge njene romane, a ja ću se svakako potruditi što prije doći do prva dva romana ovog serijala – Udaja za Winterbornea i Hladnokrvni zavodnik. Ocjena 5!

Veliko hvala Mozaiku na poslanom primjerku za čitanje i recenziranje, koji je dostupan za kupnju u knjižarama i na webshopu Svijeta knjige.

 

Izvor: Svijet jednog knjigoljupca

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.