RECENZIJA Martina Mihić, Čitanje sa stilom

Prije dvadeset godina Amanda je pronađena mrtva u čamcu kod kampa koji vodi obitelj MacAllister. S mnogim osumnjičenima je policija razgovarala, ali uhićenje nikada nije izvršeno. Sada su djeca vlasnika kampa pozvana na čitanje oporuke nakon smrti njihovih roditelja. Ali postoji samo jedna manja stvar koju trebaju učiniti, otkriti tko je kriv za Amandinu smrt! A to nije tako jednostavno. Zapravo je veoma složeno.

Kada je ubijena, Amandi  je bilo samo sedamnaest godina i bila je savjetnica u kampu. Njezina najbolja prijateljica bila je Margaux, druga najstarija iz klana MacAllister. Amanda je bila zaljubljena u Ryana, najstarijeg brata iz obitelji. Tu su još srednja sestra Mary i blizanke Liddie i Kate.

Kad su svi pozvani na čitanje oporuke, počinju se otkrivati tajne što se doista dogodilo Amandi te noći.

Nikome neću reći je jedan jako zanimljiv roman koji nam postavlja jako puno pitanja na koje moramo pronaći odgovore. Tko je ozlijedio Amandu u kampu prije svih tih godina? Tko je imao motiv? Tko ju je zadnji vidio? Tko je nešto vidio od događaja te noći? Tko ima tajne?

Braća i sestre imaju zadatak osvrnuti se na to ljeto i događaje te noći kako bi utvrdili krivnju jednog od njih. Dok se osvrću unatrag, o svakom od njih saznajemo ponešto.

Bio je ovo zanimljiv detektivski roman koji je djelovao i kao ispitivanje obiteljskih odnosa. Roman o obiteljskim tajnama, o čuvanju tajni za druge, o odnosima braće i sestara i zidovima koje gradimo oko sebe. Mislite da poznajete svoju obitelj? Razmislite još jednom!

Bila je ovo jedna jako zanimljiva knjiga. Uživala sam u svim likovima i svidjelo mi se kako je autor opisao svakoga od njih. Radnja je bila vrlo pametna i pažljivo ispletena. Ova je knjiga imala nekoliko zanimljivih preokreta.

Pisanje je tako jasno i životopisno da sam mogla sve zamisliti. Bilo je to poput gledanja filma koji se odigrava u mojoj glavi. Grafikon gdje su se svi nalazili svakog sata dobro je funkcionirao i pomogao mi je usredotočiti se.

Jako dobra knjiga! Imate moju preporuku!

 

Izvor: Čitanje sa stilom

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.