RECENZIJA Martina Mihić, Čitanje sa stilom

Ovo je priča o siromašnom dječaku Nikolasu koji živi u Finskoj. Odrastao je bez majke, a živi sa siromašnim ocem drvosječom u malenoj kolibi. Jednoga dana  se njegovu ocu pruži prilika da zaradi veliku svotu novca i on odlazi sa skupinom muškaraca kako bi na sjeveru pronašao zemlju u kojoj žive vilenjaci.

Nikolas je ostavljen na čuvanje svojoj teti, očevoj sestri, koja se toliko lose odnosi prema njemu, da on odluči pobjeći  i pronaći svoga oca. Iako mu je hladno, prestrašen je i gladan, svejedno ne odustaje od potrage, jer ga je majka učila da mu strah ne smije biti prepreka.

Na kraju ga pronađu vilenjaci i tu nastaje mali problem: vilenjaci ne vole ljude zato što su zločesti muškarci oteli malenog vilenjaka Kipa, pa ovi zatvore Nikolasa…

Iako sam ovu knjigu pročitala na sam Božić, tek sam sada uhvatila malo slobodnog vremena da napišem ovaj mini osvrt.

Volim knjige božićne tematike, a ova me je oduševila. Preporučujem je svima, i mladima i starima. Čitanje priče o Djedu Božičnjaku, kako je nastao, o tome kakav je bio kao dječak, bilo je prekrasno i nadasve čarobno. Ovo je knjiga kojoj se planiram vracati svakog Božića.

 

Izvor: Čitanje sa stilom

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.