RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

“Jedna kuća. Devet neznanaca. Deset dana koji će im promijeniti živote.”

Smješten u Australiji, Tranquillem House je lječilište i wellness odmaralište za koje mnogi klijenti tvrde da im je preobrazio život na bolje. Promotivni materijal obećaje da svakog od njih, bez iznimke, preobražava u bolju, mršaviju, zdraviju verziju njih samih.

Na čelu mu je Maria (Masha) Dmitrichenko, nekada nemilosrdna direktorica tvrtke, koja je, nakon bliskog susreta sa smrću, iz temelja promijenila svoj život. Kao vlasnica i voditeljica luksuznog spa resorta promovira potpunu preobrazbu dosadašnjeg života svakog od klijenata…

A posljednja skupina klijenata dobiva i više na što su pristali uplativši 10-dnevni program čišćenja tijela, laganog vježbanja, terapije i spa usluga…

Susrećemo Frances, spisateljicu ljubavnih romana čija je karijera trenutno u škripcu, pošto su svi izdavači odbili njezin posljednji roman. Njezinim mukama tu nije kraj, jer se ispostavilo da je, uz valunge koji je u posljednje vrijeme redovito muče, ispala i žrtvom prevaranta koji ju je, pod krinkom romanse, pokrao i nestao.

Ben i Jessica su mladi par kojima je dobitak na lotu omogućio ostvarenje svih njihovih želja, ali i otkrio probleme u braku.

Napoleon, njegova žena Heather i kći Zoe su vedra, aktivna obitelj, koja skriva svoju tugu i bol, gurajući dan za danom nakon strašne obiteljske tragedije koja ih je snašla.

Tony je bivša nogometna zvijezda koji je nedavno izgubio voljenog psa, i shvatio da mu je život u neredu.

Carmel je majka četiri djevojčice koju je suprug ostavio zbog mlađe žene. Izgubivši samopouzdanje i samopoštovanje, kada joj sestra uplati odmor u toplicama, odluči iskoristiti priliku i poraditi na sebi.

Lars, poznati brakorazvodni odvjetnik, čest je gost wellness toplica, i na ovaj se tretman odlučio kako bi uzeo predah od svoje veze…

Svaki od njih čini skupinu od devet potpunih stranaca, od kojih je svaki slomljen na svoj način, u potrazi za make-overom – bilo sebe, bilo vlastitog života.

Kako priča napreduje, priče i problemi svakog od njih polako izlaze na površinu, a narcisoidna, udaljena i, na kraju se ispostavlja, psihički nestabilna, Masha ima planove za svakog od njih, uvjerena da im može u potpunosti promijeniti život i usmjeriti ih ka blistavoj budućnosti, sa njom samom u središtu pozornosti, uživajući u globalnom priznanju svoje genijalnosti…

U ovoj priči o ludilu i zločinu, Moriarty je, sa velikom dozom humora i sarkazma, uspjela na izvanredan način prikazati i opisati svaki od likova, njegove misli, strahove i nade, omogućujući nam da u svakom od njih pronađemo dijelić sebe.

Kada se svemu tome doda dobra doza napetosti, odlična ideja i dobar zaplet psihološkog trilera, krajnji je rezultat roman čijoj se ekranizaciji ne bih bunila… ?

Dragi čitatelju… Preporuka!

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.