RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Sanja Pilić, hrvatska književnica, prvenstveno je poznata kao autorica literature (knjiga i slikovnica) za najmlađe. Tridesetak djela koje je dosad objavila osigurali su joj respektabilan status na hrvatskoj književnoj sceni. No, riječ je i o cijenjenoj autorici one nešto „ozbiljnije“ proze kojima redovito osvaja nagrade.

Zbirka priča, objavljivanih tokom godina u novinama, kao i na raznim portalima, sadrži ukupno njih 16 – kratkih, jednostavnih i prije svega obojanih životnim realizmom. To su priče o ženama koje čekaju ono nešto, koje se zaljubljuju u pogrešne muškarce, priče o ljubomori i zavisti, starenju i smislu života, putovanjima, sreći, te naravno – ljubavi i romantici.

Prema najavi „njeni likovi su uglavnom osamljenici, muškarci i žene koji pokušavaju komunicirati, prijatelji iz različitih svjetova utjelovljeni u gradskoj sredini koji dijele svoje doživljaje na neposredan, pitak i često ironičan način.“

Svi su oni vrlo uvjerljivi, štoviše na momente zrcale osobine svih nas, ili barem nas kakvi bismo vrlo lako mogli postati. Prepuni mana, bez uljepšavanja ili filtera koji skrivaju naše nesavršenosti.

I upravo zbog toga, kao i zbog načina pisanja – prožetog odličnim, pomalo ironičnim smislom za humor – ove priče ostavljaju dojam i potiču na razmišljanje.

Ilustracije koje krase stranice (zasluga Marka Jovanovca) samo dodatno zaokružuju čitav dojam, već načet originalnom naslovnicom, zanimljivog i opuštajućeg štiva. ❤

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.