RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Upoznajte najgoru djecu na svijetu. Djecu s tako groznim navikama i ponašanjem da ih je David Walliams, jedan od najpopularnijih suvremenih dječjih pisaca, odlučio uvrstiti u svoju knjigu.

Ovo je čak treća knjiga duhovitih priča u kojima autor njihove navike dovodi do apsurda i usmjerava ih prema dobrom ponašanju.

U ovom dijelu tu su Šarlota sklonu šefovanju, hvalisavi Hektor, Gordana koja se izruguje svima radeći grimase, Ornela od čijeg uljepšavanja nitko ne može do kupaonice, Bojana sklonu ispadima bijesa, Pero koji neprestano radi spačke, te mnogi drugi.

Njihove su dogodovštine opisane duhovito, uz brojne ilustracije uz koje će mlađim čitateljima biti lakše i zanimljivije pratiti pripovjetke.

Svaka krije pouku kako se nositi sa djetetom koje se neprimjereno ponaša, odnosno, pričom ga se usmjerava i pokazuje zbog čega njegovo ponašanje nije u redu…

Samo je izdanje prekrasno ukoričeno, a i priče je lako i zanimljivo čitati zahvaljujući sad već svima poznatom duhovitom stilu pisanja D. Walliamsa, kao i odličnim ilustracijama Tonyja Rossa.

Meni su se osobno više svidjeli primjerice ‘Dječak zvan Božić’ ili ‘Ledeno čudovište’, no ne sumnjam da će i ovaj dio o najgoroj djeci na svijetu biti pozitivno prihvaćen od strane mlađih čitatelja.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.