RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Christopher i Hannah uspješan su mladi bračni par kojem za potpunu sreću još jedino nedostaje dijete. Jednog dana, u njihovu kliniku stigne slučaj teškog zlostavljanja – djevojčica pronađena prekrivena krvlju i vlastitim izlučevinama, potpuno neuhranjena.

Oporavljajući se, šestogodišnja se Janie vrlo brzo emocionalno veže za mladog doktora. Christopher je, s druge strane, uvjeren da je upravo ona savršena za njega i Hannu. Siguran je da su njih dvoje, kao medicinski djelatnici, najbolji izbor za udomitelje nesretne djevojčice.

No, život s Janie je sve samo ne lak… Sklona manipulacijama, djevojčica razvija vrlo prisnu vezu s Christopherom, dok se njezin hladan pristup prema Hanni svakim danom sve više pogoršava, pokazujući mračnu stranu od koje će vam se lediti krv u žilama…

Autorica, dr. Lucinda Berry bivša je klinička psihologinja koja se bavila dječjim traumama, i upravo iskustvo koristi u pisanju knjiga kojima čitatelje vodi kroz tamne strane ljudske psihe. A u ovom je romanu zagrebla poprilično duboko.

“Savršeno dijete” mračan je, šokantan i napet triler, meni jedan od najboljih ikada pročitanih. Lucinda Berry je u njemu savršeno dočarala jezu i strah koja iz stranice za stranicom raste ne samo unutar knjige, već i samom čitatelju, budeći u njemu mnoštvo pitanja, kao i mučne osjećaje.

Zastrašujući detalji koji se otkrivaju iz poglavlja u poglavlje doista prikazuju najmračnije strane ljudske prirode, uz činjenicu da je u središtu priče zlostavljano, psihički oštećeno dijete, natjerat će vas da je do samog kraja ne ispuštate iz ruku, usput vas vodeći čitavom plejadom emocija.

Velika preporuka s moje strane.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.