RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Mexico, pedesetih godina 20. stoljeća.
Mlada pripadnica visokog društva, Noemi Taboada, odlazi u Kuriju, izoliranu vilu u meksičkoj provinciji nakon što zaprimi pismo svoje rođakinje Cataline, očito sastavljeno u bunilu. Ona piše o zvukovima koje čuje, tajanstvenim i neobjašnjivim događajima unutar vile, i obitelj se boji da je u kratkom vremenu od vjenčanja do preseljenja u novi dom, mentalno oboljela.

U Kuriji je dočekuje Catalinin suprug Virgil, domaćica Florence, njen sin Francis, te najčudniji član, ostarjeli patrijarh Howard. Mračna atmosfera, jezivi članovi obitelji, te stroga pravila po kojima žive, samo su dio onoga s čime se susreće.

Noemi, koja nije klasična junakinja koja čeka svog spasitelja, ne boji se ni sestričninog novog supruga, koji je istovremeno zastrašujuć i privlačan, ni njegova oca, koji je njome, čini se, fasciniran, pa ni same vile koja počinje ulaziti u Noemine snove vizijama krvi, pohote i propasti.

Njezin jedini saveznik u ovom negostoljubivom domu povučen je najmlađi član obitelji, Francis. Sve upućuje na to da joj želi pomoći, ali i da prešućuje poremećene priče o prošlosti svoje obitelji.
Jer, Kurija krije nebrojene tajne. Nekoć nemjerljivo bogatstvo štitilo je vilu od znatiželjnih pogleda, ali, kopajući dublje, Noemí na svjetlo dana izvlači morbidne priče o nasilju, incestu i ludilu…

Iako nisam fan horror romana i filmova, moram priznati da me ovaj priča držala budnom do kasno u noć. Prepun zastrašujućih opisa koji uključuju duhove, seksualne napade, mjesečarenje, nasilje, ubojstva, krvoprolića, i ekstremnu vulgarnost, ovo je roman koji će vas šokirati.

Prije svega atomosferski, vođen karakterima glavnih likova i spore radnje, “Meksički roman strave” zaokupit će vas do posljednje stranice. U njemu autorica uspješno spaja tradicionalne aspekte stare, oronule sablasne kuće i novi, neočekivani aspekt koji će vas sigurno iznenaditi.

S moje strane – svakako preporuka.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.