RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Nakon pomalo nespretnog početka, naši junaci – mali, veseli i dobrodušni mješanac Mrš i otmjena, pomalo snobovska pudlica Dona – najbolji su prijatelji i žive zajedno, zajedno sa ostatkom svoje obitelji – Mirjanom, Marinom i malenim Dadom.

I dalje poprilično različiti, kako izgledom, tako i načinom razmišljanja, oboje svakodnevno uče jedno od drugoga, prolaze kroz razne dogodovštine i stječu nova prijateljstva.

Istina, Dona je tu u prednosti jer, iako kućni pas, dobro zna kako se rješavaju međuživotinjski odnosi u parku, dok je Mrš, prvenstveno zbog svog izgleda, i dalje osuđen na zadirkivanja drugih pasa…

Sva sreća pa je zahvaljujući njihovom prijateljstvu Dona shvatila da nije važno kako izgledaš, već kakav si iznutra, te je uvijek spremna obraniti svog najboljeg prijatelja.

No, sve je to mačji kašalj prema danu kada se Mrš suoči s najstrašnijim psom u parku – zastrašujućim Vukom, psom s kojim se nitko ne želi družiti i kojeg se svi boje…

Nastavak dugo očekivane, prekrasne priče o Šapicama, i ova je slikovnica našeg kazališnog, televizijskog i filmskog glumca Slavka Sobina, idealno štivo želite li svoje mališane uvesti u svijet priča koje osim zanimljive priče i lijepih ilustracija, nude i brojne pouke.

Važnost prijateljstva, tolerancije, prihvaćanje drugačijih, besmislenost nasilja, predrasude, kao i važnost zauzimanja za one koji to ne mogu sami, samo se neke od pouka koje je autor vrlo vješto ukomponirao u priču.

Tvrdih korica, prekrasnih ilustracija Patricia Alejandra Aguera Marina, ovo je slikovnica kojoj ćete se rado i često vraćati jer će i vas, i vašeg malog čitača, osim sa zadovoljstvom pročitanog, svaki put ostaviti i s toplinom u srcu…

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.