RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Maša je junakinja koju nije potrebno posebno predstavljati. Vesela, druželjubiva i zaigrana osmogodišnjakinja, djevojčica je s kojom se, zahvaljujući autorici – višestruko nagrađivanoj Sanji Pilić – družimo i u ovom, devetnaestom nastavku.

Kao i sve nas, ni Mašu, a ni njenu obitelj, nije zaobišao virus korone i promjene u našoj svakodnevici koje je donio sa sobom… Škola se seli online, roditelji rade od kuće, a sva druženja su svedena na minimum.

I dok Maša, ljubiteljica prirode, izleta i druženja s prijateljima pomalo očajava zbog izolacije i nemogućnosti odlaska u školu i na izlete, njeni su roditelji, osim što su svjesni opasnosti nepoznatog virusa, lagano i odahnuli jer napokon mogu nakratko predahnuti od vikend putovanja. Po njima, možda i nije tako loše malo biti kod kuće… ?‍♀️

Mjeseci prolaze i napokon, s dolaskom proljeća, i ljudima je dosta boravka unutra i lagano se, poštujući mjere, sve više upućuju u prirodu. Baš kao i Maša i njeni školski prijatelji…

Kuda su otputovali, kako su se zabavili i je li taj jedan izlet bio dovoljan da smiri Mašinu strast prema putovanjima – saznat ćete u najnovijem dijelu serijala o ovoj neumornoj djevojčici.

Veselih i vedrih ilustracija Nike Baruna, velikih i lako čitljivih slova, i ova je priča idealna za početnike u čitanju.

Meni je – osim uživanja u najnovijoj Mašinoj pustolovini – oživjela i neka sjećanja – osim na divne uspomene s posjeta Plitvičkim jezerima i Trakošćanu, podsjetila me i na izlete s bakom, koja je baš poput Mašine imala obilne pripreme za svako od putovanja na koje smo išli. A i sklonost da odlutam nešto je što dijelim s Mašom… ?

U svakom slučaju, vjerujem da ćete uživati i u ovoj priči, poistovjetiti se s pojedinim situacijama, ali i dobiti ideju za koji od vikend izleta za uživanje s obitelji i prijateljima.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.