RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

“Nevaljalac ostaje nevaljalac” prva je knjiga iz serijala ‘Pravila lopova’, nakon koje slijede ‘Grof traži ljubavnicu’, ‘Kazna za vojvodu’ i ‘Ne sudite damu po izgledu’, a u kojoj nam autorica, osim klasične povijesne romanse, donosi priču o osveti, prijateljstvu i opraštanju.

Prije deset godina, tada neiskusni mladić, Michael, markiz od Bournea, prilikom kockarske igre zahvaljujući prevari, gubi imanje koje je u njegovoj obitelji stotinama godina. Osim gubitka imanja, gubi i društveni status, te je posve izopćen iz društva.

Od tog je trenutka sve u njegovom životu podređeno vraćanju obiteljskog posjeda, te osveti. Način na koji će to postići, nije mu bitan. Kao ni koga će pritom povrijediti…

Lady Penelope Marburry je odavno prošla idealne godine za postizanje društveno poželjnog braka. Nekadašnja miljenica društva, nakon propalih zaruka, i općenitog razočaranja u muški rod, danas je u potpunosti nezainteresirana za muškarce.

Njeni roditelji ipak moraju misliti na udaju još dvije kćeri, te zbog toga njen otac povisuje njen miraz, između ostalog, i posjedom Bourneovih predaka – Falconwellom.

Iako su u djetinjstvu bili nerazdvojni prijatelji, nakon njegovog odlaska u internat, smrti njegovih roditelja, te tragedije u kojoj.je izgubio sve, putevi Michaela i Penelope su se u potpunosti razišli.

Sada, zahvaljujući njenom mirazu, njihovi se putevi ponovo križaju. Michael je svjestan da bi brak njih dvoje Penelope unesrećio, no to ga, zaslijepljenog željom za osvetom, neće spriječiti da je kompromitira i prisili na udaju.

Obećaje joj da će joj pružiti sve što poželi, osim svoje ljubavi… No, ono na što nije računao je da će upravo to biti ono što će joj, više od ičega, željeti dati…

­Sarah MacLean diplomirala je povijest na sveučilištima Smith i Harvard. Danas je kolumnistica Washington Posta i jedna od najpopularnijih autorica ljubavnih romana u Americi, a proslavila se pišući povijesne ljubavne romane i romane za mlade.

U ovom nam romanu donosi ljubavnu priču u kojoj će, vjerujem, svaki ljubitelj ovog žanra uživati. Hrabra heroina koja vjeruje u pravu ljubav, i ne pristaje na ništa manje. Skeptičan i životom razočaran glavni junak, koji usprkos svim odupiranjima, ne može odoljeti ljubavi. I prije svega, pouka da prava ljubav, ipak, pobjeđuje sve.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.