RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

U ovoj dirljivoj priči o prijateljstvu, hrabrosti, promjenama i njihovom prihvaćanju, ali i novim počecima, djevojčica i njena prijateljica lisica putuju zajedno kroz strašna i mračna mjesta, izazovna i olujna vremena, prema novom životu. Penju se na planine, susreću opasne zmajeve, putuju kroz mračne šume i prelaze nemirna mora.

Putem pronalaze prijatelje koji ih savjetuju i pomažu im. Zajedno grade novu budućnost i otkrivaju da postoji put iz tame, u svijetlost duge.

Kada na knjizi ili slikovnici ugledate ime ‘David Litchfield’, možete biti sigurni da je pred vama prava vizualna poslastica.

Ovaj višestruko nagrađivani ilustrator sinonim je za savršeno prenošenje i dočaravanje ljudskih emocija u ilustracije prepune toplih, lagano prigušenih tonova.

Najnoviji naslov u izdanju Mozaik knjige – Duga poslije kiše – nije izuzetak. ?

No, osim zadivljujućih, toplinom jesenskih boja oslikanih ilustracija, ona sadrži i prekrasan tekst Smriti Halls, koji kroz jednostavnu rimu podsjeća da je pred nama, bez obzira na trenutne teškoće, novi, bolji dan.

Sama je slikovnica izdana u lipnju 2020. od strane kuće Walker Books kako bi osvijestila javnost na kampanju udruge ‘Spasimo djecu’ #SpasimoPričama koja se usredotočila na najmlađe pogođene pandemijom korona virusa.

U njoj je duga simbol nade i optimizma, a sama priča ima svrhu biti izvorom utjehe i pozitive, kako djeci, tako i njihovim obiteljima. Pouka da katkad moramo proći kroz mrak kako bismo izašli na svjetlost, te da uvijek postoje oni na koje se možemo osloniti u vidu pomoći.

Priča je predstavljena čarobnim stihovima i prekrasnim ilustracijama, te poput toplog zagrljaja, budi nadu u svakom od čitatelja, pokazujući da se, bez obzira na to u kakvoj se situaciji trenutno nalaze, životne okolnosti mogu promijeniti nabolje… ?

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.