RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Debitantski roman svjetski poznate Liane Moriarty priča je o sestrama Kettle – trojkama – Lyn, Cat i Gemmi, izgledom gotovo identičnima, no osobnostima posve različitima.

Autorica se, iako se kroz radnju vraća i u prošlost, prvenstveno fokusirala na trideset-četvrtu godinu njihova života, godinu u kojoj se njihov svijet u potpunosti preokrenuo, a koja je vodila do velikog finala jedne večeri u restoranu…

Potisnuti osjećaji, kao i događaji, koji su doveli do spektakla prepričavanog širom grada opisani su savršeno ocrtavajući svaku od sestara:

Lyn je najorganiziranija od njih, i njen se život čini poput velikog, vješto sastavljenog popisa dnevnih zadataka kojima ona i više no uspješno žonglira posao, brak i majčinstvo. No, je li to doista tako? Je li njen život u savršenoj kući, ispunjen samostalnim poslom, mužem te dvoje djece – dvogodišnjom kćerkicom i pokćerkom tinjeđericom – vrijedan zavisti?

Cat – oduvijek pomalo divlja i neobuzdana – je upravo saznala vijest koja je njen savršen brak okrenula naglavce, a istovremeno se bori i s neuspjelim pokušajima da postane majkom. Sa suprugom Danom na glasu je kao dio najzabavnijeg i najzaljubljenijeg bračnog para. No, je li to doista tako?

Gemma, s druge strane, pokušava pomiriti svoj besciljan život čuvarice kuće ljudima koji su duže vremena odsutni potaknut traumom iz prošlosti sa činjenicom da u ljubavnoj vezi nije sposobna izdržati više od šest mjeseci… Hoće li njena veza s Charliejom biti prijelomna, ili će završiti kao i svaka dosada – još jednim slomljenim srcem?

Opisujući njihove probleme – nevjeru, uništeno povjerenje, zlostavljanje, neplodnost, napade panike – autorica savršeno opisuje i onaj gorko-slatki odnos između sestara i majke s kojim se svaka od nas na određenoj razini može poistovjetiti, ali ga i cijeniti.

Iako naizgled roman čiju je radnju teško točno definirati, ovo je prikaz jedne obitelji, odnosa između braće i sestara prožet svakodnevnim situacijama, bez čarobnog rješenja njihovih problema.

I, upravo je zbog toga riječ o poprilično šarmantnoj priči koja mi se baš svidjela.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.