RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Djecu širom svijeta oduševio je svojim knjigama o najgoroj djeci na svijetu, upoznao ih s najgorim nastavnicima na svijetu, a sada je red da nas svjetski poznati književnik i komičar – David Walliams – upozna i sa najgorim roditeljima na svijetu.

I, ako mislite da pretjeruje kada kaže da je ovo zbirka najgorih roditelja, da je samo riječ o skupini koja katkad pretjera i povremeno osramoti svoju djecu – vjerujte mi – nije! ?

Ovo nisu roditelji koji katkad pljunu u maramicu da ti obrišu nešto s lica, voze te u kolicima koja si davno prerastao, ili ti daju velike slinave puse na ulazu u školu. Ovi su roditelji noćna mora svakog djeteta.

Dakle, pripremite se na deset najgorih, najodvratnijih, najčudovišnijih priča nakon kojih ćete odahnuti što nije riječ o – vašim roditeljima ?

Vjeko Vonj – tata s najsmrdljivijim nogama na svijetu, Helena Hvast – majka koja svoju kćer Hanu doživljava kao minijaturnu kopiju sebe, Ranko Rusvaj – tata koji baš i nije najbistriji a prepoznat ćete ga po ogromnim dlakavim rukama i malom mozgu, Dada Džukac – majka koja psa voli više od djece, Žarko Živac – živčenjak od oca koji ima problem s čekanjem u redu, Gospođica Poduka – majka koja je sinu bila i učiteljica, Marin Monopol – otac koji je sve igračke čuvao za sebe kako je djeca ne bi “pokvarila očima”, Barbara Brzić, mama koja uživa u brzini i koju bolje da ne sretnete na cesti, Lord Grandiozo – otac opterećen društvenim statusom, bogatstvom i pokazivanjem istog, te Supermama – najsramotnija mama na svijetu, skupina su roditelja čije najodvratnije i najsramotnije navike D. Walliams u detalje otkriva u ovoj zbirci popraćenoj odličnim ilustracijama Tonyja Rossa.

Predviđena za djecu starosti 7-12 godina, ovo je knjiga koja će, bez sumnje, oduševiti milijune čitatelja, baš kao i njene prethodnice. Bez obzira na godine uživat ćete u pustolovinama glavnih junaka, ali i zgražati se nad njihovim postupcima. Pojedine priče nisu za one slabog želuca.

Prekrasnih korica, prepuna duhovitih doživljaja uz suptilnu pouku svim roditeljima koji će se barem djelomično prepoznati u kojem od likova, “Najgori roditelji na svijetu” zbirka je koja će vas oduševiti i osigurati vam zabavne, smijehom ispunjene sate čitanja.

Dojmovi školarke tek slijede ?

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.