RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Iako ne spadam u generaciju koja je odrasla uz priče o Paulini P., u potpunosti mi je jasno zbog čega je Sanja Polak osvojila srca djece, ali i brojne književne nagrade. Priče su pisane jednostavnim, duhovitim i iskrenim pismenim izrazom, i vjerujem da se svaki od čitatelja, bez obzira na godine, može pronaći u kojoj od njih.

U ovoj, sedmoj knjizi po redu, glavna junakinja opisuje svoje ljetovanje u Vodicama nakon završetka petog razreda, na koje je krenula s mamom. Ona će svoj, nešto produženi, godišnji odmor provesti pomažući prijateljici u iznajmljivanju kuće i dočekivanju gostiju.

Paulina i nije previše oduševljena ljetovanjem s mamom – nedostaju joj prijatelji iz Zagreba, a i sam početak ljetovanja započeo je poprilično burno…

Ipak, nakon što stekne nove prijatelje, njene priče u kojima opisuje svoja razmišljanja o svemu što vidi, osjeti i doživi na velikoj vodičkoj plaži, donose zanimljive, neobične i duhovite životne situacije u kojima se svakodnevno javljaju i isprepleću različite emocije.

Vesela družba Paulininih prijatelja, uz pomoć odraslih, kreće u veliku avanturu stvaranja nečeg značajnog i novog za grad Vodice i za svu djecu koja ljeto provode u tom gradu…

O čemu se radi, kako je proteklo Paulinino ljeto i što je sve Paulina željela reći svojim pričama – provjerite u sedmom nastavku o ovoj veseloj i simpatičnoj djevojčici. Sigurna sam da ćete, baš poput mene, uživati u ovom zabavnom štivu.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.