RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Isidore je jedna od najljepših (i najbogatijih) članica britanskog plemstva, štoviše, vojvotkinja. Dobro, na neki način…

I, dosta joj je čekanja da se njezin muž vrati u Englesku. Jer, napokon, koje je pristojno vrijeme čekanja da napokon upoznaš vlastitog supruga?!?

Naime, prema ustaljenom običaju, nju i mladog vojvodu, roditelji su oženili preko bračnog posrednika prije dvanaest godina. Oni se nikada nisu sreli, a čini se da se to neće dogoditi ni u skoroj budućnosti pošto on ne pokazuje namjeru povratka kući…

Isidore je toga dosta. Umorna je od balova, udvaranja i pokušaja zavođenja od strane plemića širom zemlje, i sve što želi je miran bračni život uz muža i djecu. Kakav god taj muž bio.

I, zbog toga, zajedno s prijateljicama, razrađuje plan kojim bi prisilila svog otuđenog vojvodu da se vrati u Englesku. Sigurna u svoje čari i šarm, i ne sumnja da će osvojiti svog supruga. Štoviše, očekuje da će joj pasti pod noge, očaran ženom u koju je odrasla. Dobit će obitelj koju želi, jer koji bi joj muškarac odolio?!? Dakle, posve jednostavan plan. Što bi moglo poći po krivu?!?

Simeon se vratio u Englesku da preuzme svoje dužnosti kao vojvoda. Suzdržavajući se od svih vrsta iskušenja, pa tako i onih tjelesnih, s godinama je preuzeo i usavršio filozofiju ‘srednjeg puta’ koja zastupa život bez gubitka kontrole, bilo u vidu srdžbe, požude ili straha.

Svoj budući bračni život namjerava započeti nakon upoznavanja svoje supruge, bez ikakve žurbe ili nepotrebnih emocija. Majka ga je kroz godine obaviještavala o njenom karakteru, i siguran je da se mila, mirna i krotka djevojka kakva je Isidore, neće buniti…

No, već nakon prvog pogleda na svoju suprugu, shvaća da dio s izbjegavanjem požude pada u vodu, a nakon još nekoliko susreta, i svi ostali. Isidore je sve samo ne mirna i krotka, i svaka sekunda koju provodi u njenoj blizini, dovodi Simeonovu samokontrolu do točke pucanja… Toliko da joj predlaže poništenje braka.

No, nije računao na to da se Isidore, svakim se danom sve više zaljubljujući u svog muža, s tim neće složiti, te da će učiniti sve da ga osvoji…

Ova je romansa, prepuna zabavnih dijaloga i vrućih scena, velikim dijelom nastavljajući se na prethodne knjige serijala “Očajne vojvotkinje”, odličan izbor za svakog ljubitelja ovog žanra. Kao i sa prethodnim naslovima ove autorice, ako ste ljubitelj povijesnih romansi, nećete pogriješiti.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.