RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Amy Taylor, usprkos nesreći nakon koje je primorana kretati se u invalidskim kolicima, sanja da postane vozačica trkačih automobila.

Nakon što uspije nagovoriti roditelje da njena spora, stara invalidska kolica s iskrivljenim kotačem zamijene novima, Amy se suočava s novim problemom – standardni motori tih kolica imaju (pre)malo snage.

Tu u igru ulazi Anyn najbolji prijatelj i genijalni izumitelj – Rahul. On njena kolica u tren oka pretvara u… trkaći bolid! Tako je rođen Taylorin Turbotrkač – najbrži i najbolji bolid, upravo onakav o kakvom je Amy sanjala.

No, kada odjednom sve krene nizbrdo, Amy će se naći na putu čak do Škotske – za volanom, u pratnji najboljih prijatelja, bježeći od policije…

David Baddiel je poznati pisac i komičar čije su knjige za djecu: ‘Agencija za roditelje’, ‘Upravljač za ljude’, ‘Zvjerobert’, ‘Svaki dan rođendan’ i ‘Glavni klinac’ samo su u Velikoj Britaniji prodane u više od milijun primjeraka, a njegov prvijenac za djecu, ‘Agencija za roditelje’, osvojila je književnu nagradu Laugh Out Loud Book Award.

Sve njegove knjige, osim ludih, zabavnih avantura i zanimljivih likova, sadrže i pouku. Predviđena čitateljima starosti od osam do trinaedt godina, ova priča o djevojčici koja usprkos svim nedaćama koje su je snašle, odlučuje ne predati se, i ne odustati od svog sna, jedna je od onih koje bih preporučila svima.

Osim duhovitih dijelova, radnja je dodatno naglašena ilustracijama Stevena Lentona, a sama priča će, kako mlađe, tako i one nešto starije čitatelje, podsjetiti na važnost snova, kao i na ono što vrlo često odrastajući zaboravimo – nijedna prepreka nije doista prepreka za ostvarenje onoga što želimo tako dugo dok ju sami takvom ne učinimo…

Tražite li duhovito štivo, prepuno zabavnih scena, kao i ono sretnog završetka – ovo je naslov za vas.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.