RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Deset stvari koje biste trebali znati o ovoj knjizi:

  1. Dio je ‘Bevelstoke’ serijala, a sama je autorica priznala da je ova priča, nakon njegovog prvog pojavljivanja u prethodnom dijelu u kojem je ukrao svu pažnju – bila neminovna.

2. Pričamo, naravno, o Sebastianu Greyju, prekrasnom i šarmantnom zavodniku koji većinu vremena, čekajući da naslijedi stričev naslov i bogatstvo, provodi pružajući zadovoljstvo dokonim suprugama ugledne gospode iz najviših društvenih krugova Londona.

3. Njegov stric, lord Newbury, koji je nesretnim slučajem izgubio sina, mrzi dvije stvari u životu – Sebastiana i pomisao da će ovaj jednoga dana naslijediti njegovu titulu.

4. Zbog toga je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći da pronađe mladu suprugu, prikladnih tjelesnih atributa, a koja će mu pod stare dane osigurati nasljednika.

5. Pronalazi je u Annabel Winslow, ljepotici iz provincijalne plemenitaške obitelji koja se, nakon očeve smrti, našla u nezavidnoj financijskoj situaciji, i čija je obitelj pritišće da prihvati ponudu ostarjelog, neprivlačnog i pokvarenog bogataša.

6. Svjesna svoje dužnosti, Annabel bi, iako joj i sam pogled na njega izaziva gađenje, prihvatila bračnu ponudu lorda Newburyja, čak i nakon što je saznala da je riječ o bivšem ljubavniku njene bake, da jedne večeri nije, u mračnom vrtu londonske palače doslovce pala na Sebastiana Grayja.

7. Upravo je tom, svojom sitnom nespretnom gestom, Annabel pokrenula lavinu neočekivanih obrata digavši na noge sve londonske dame i gospodu, a nama osigurala još jednu poslasticu moderne Jane Austen.

8. Osim savršnog – i to ne samo izgledom – glavnog junaka (ukoliko ste čitali prethodni dio serijala ‘Što se to zbiva u Londonu?’ znate čemu sve ovo), ovaj roman osigurava i popriličnu dozu napetog, ali i šokantnog.

9. Ako još niste (zašto, pobogu?!?) pročitali prethodne dijelove serijala, ova će vas knjiga zasigurno potaknuti na to. Ja sam se odlučila na ponovno čitanje nakon prethodnog dijela, upravo objavljenog u izdanju Mozaik knjige.

10. Volite li povijesne romanse, duhovite dijaloge, romantične junake i vruće scene – ovo je još jedna priča koju ne biste smjeli propustiti.

Nadam se da ćete, odlučite li se na njeno čitanje, uživati u njoj. Ja, jesam.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.