RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Osmogodišnjakinja Maša nam je svima dobro poznata – vesela, vedra i zaigrana djevojčica glavna je junakinja s kojom se družimo i u ovom, osamnaestom dijelu serijala.

Prema nedavno objavljenom razgovoru s autoricom, na radost najmlađe čitateljske publike, Maša neće nikada odrasti – uvijek će ići u drugi razred osnovne škole, te i dalje, čak i nakon više od desetljeća upoznavati najmlađu čitateljsku publiku sa svojim dogodovštinama.

A upravo su knjige s Mašom na popisu najčitanijih i najposuđivanijih dječjih naslova. Autorica, Sanja Pilić je do sada objavila 35 knjiga za djecu i odrasle, kao i 30 slikovnica, a likovi iz njenih romana su uprizoreni i na kazališnim daskama.

Ovaj je put, s približavanjem božićnih praznika, glavni naglasak na zimi i zimskim radostima. Jer Maša, iako ne voli zamatanje u šal, kapu i rukavice, zimu – a posebice snijeg, klizanje i sanjkanje – voli.

Upravo zbog toga, na školskim praznicima, osim u bakinoj sarmi, uživa i u šetnjama s Flokijem, klizanju na Tomislavcu, toplom čaju ali i nestrpljivo iščekuje snijeg… A kad on, napokon padne, uspijeva i nagovoriti tatu da ju odvede na sanjkanje, te nakon toga u izradu snjegovića u vrtu.

Njeni roditelji, poput tipičnih odraslih, u snijegu prvenstveno vide uzrok problema – od onih u prometu, čišćenju snijega, ali i nepotrebnim izlascima iz tople kuće. Maša, s druge strane, kao tipično dijete, jedva čeka igru u snijegu. I upravo je to o ono s čim će se svaki od čitatelja lako poistovijetiti, ali i naučiti zašto je zima zapravo dobra za nas, i prirodu koja nas okružuje.

Priču dodatno uljepšavaju i ilustracije Nike Baruna, meni osobno ljepše no ikad. Savršeno dočaravaju djetinju radost i veselje koje donose snijeg i zimski uvjeti.
40 stranica ove priče pogodno je za početnike u čitanju – krase je velika, čitljiva slova – no u njima ćete najbolje uživati ušuškani na toplom uz svog mališana, po mogućnosti nakon dobre doze zimskih radosti ?

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.