RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Sjećate li se svoje prve simpatije i osjećaja zaljubljenosti? Čudnog osjećaja koji se pojavio u društvu one posebne osobe, ujedno zastrašujuć’ i divan? E, pa isto je doživjela i naša Anica!

Prisilno otpravljena teti Mici i tetku Marjanu na selo, Anica se čitav put do tamo durila i plakala…. A kako i nebi? Zadnji je tjedan ljetnih praznika, a ona ga mora, umjesto da se druži s najboljim prijateljem Jakovom, provesti na selu, među nepoznatim ljudima i strašnim životinjama…

Naime, njena je baka otputovala u toplice, i nju, dok su joj roditelji na poslu, nema tko čuvati. Zato je odvode rodbini na selo, nadajući se da će tamo uživajući u prirodi, ali i pomažući teti i tetku, provesti ostatak praznika.

No, Anica nije oduševljena – okretanje i skupljanje sijena je naporno (dobro, iskapanje i sakupljanje krumpira joj ide sasvim dobro), a i farma je prepuna opasnih životinja – zastrašujućih krava i ogromnog konja.

Nasreću, ispostavlja se da njene sestrične – šestogodišnja Nina, i još sasvim malena Renata – su dobro i veselo društvo. A tu je i Blaž – simpatični dječak iz susjedne kuće…

Uskoro Anica otkriva da život na selu ima svojih čari, te da zapravo uživa u druženju s novim prijateljima i pomaganju teti i tetku… Odnosno, tako je do jutra kada ju Blaž pozove na vožnju traktorom tijekom koje doživi nesreću…

Kako su završili Aničini praznici, boravak na selu, ali i rastanak s njenom prvom simpatijom, saznat ćete odlučite li se na čitanje najnovije knjige o djevojčici Anici.

Velikih, lako čitljivih slova i vedrih ilustracija Ane Košir, ovo je još jedna knjiga u kojoj će uživati mali čitači, posebice oni kojima je i namjenjena – starosti od sedam godina naviše.

Naravno, to ne znači da i mi stariji nećemo uživati u prisjećanju na školske praznike, dječje avanture i prve simpatije…

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.