RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Cassie Hanwell pripadnica je vatrogasne službe Austina, Texas. Jedna je od najškolovanijih i najiskusnijih vatrogasaca svoje postaje, a zbog svoje hrabrosti trebala bi, kao prva žena u povijesti, osvojiti prestižnu nagradu vatrogasne službe.

No, primopredaja krene po zlu, kada se na pozornici, umjesto očekivanog gradonačelnika, pojavi muškarac zbog kojeg Cassie u potpunosti izgubi kontrolu…

Kao posljedica slijedi udaljavanje s posla koji njoj predstavlja čitav život, kao i preseljenje u Massachusetts, majci s kojom nije bila u kontaktu otkada ih je – nju i oca – napustila zbog drugog muškarca.

Sada je bolesna, i moli je da joj dođe pomoći… I koliko bi god rado Cassie odbila – pristaje.

Stigavši u Lillian – mali provincijski gradić, u vatrogasnu postaju, među vatrogasce koji nikada nisu, i nemaju namjeru gledati „damu“ u svojim redovima – pred Cassie je izazov života.

Uz opremu koja bi mogla stajati kao izložbeni primjerak u vatrogasnom muzeju, ali i vatrogasce koji – iako nisu neprijateljski raspoloženi, jednostavno se ne osjećaju ugodno uz ženu – ova vatrogasna postaja je svjetlosnim godinama daleko od one koju je ostavila za sobom u Austinu.

I dok se pokušava izboriti za svoje mjesto – usprkos svemu što zna, vjeruje, kao i savjetima koje je dobila – ona se prvi puta u životu zaljubljuje, i to u – kolegu vatrogasca…

Iako sam očekivala nešto posve drugačije, knjiga mi se dopala, i to toliko da sam je pročitala u jednoj večeri.

Katherine Center je u ovom romanu predstavila toplu, ljudsku priču o oprostu, ozdravljenju, hrabrosti i ljubavi.

Opisujući netipičnu glavnu junakinju – ženu koja duboko skriva svoje traume i rane, nije baš sjajna u interakciji s drugim ljudima, no sjajna u svom poslu – autorica je na momente i pretjerala s „pokazivanjem“ da su žene jednake, ako ne i bolje, od muškaraca. No, nije joj za zamjeriti – u većini slučajeva i jesmo.?

Iako je u pozadini važna poruka – biti ranjiv, voljeti i otvoriti sebe drugima ne znači i da ste slabi, a pružanje još jedne prilike onima koji su vas povrijedili samo svjedoči o vašoj snazi, ovo je prije svega simpatična, lagana priča sretnoga kraja.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.