RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Upoznajte Benovu bakicu. ? Izgleda poput svake druge bake – ima sijedu kosu, umjetno zubalo, rupčić naguran u rukav. Ali, uz to je i tajanstvena provalnica i kradljivica dragulja.

David Walliams je trenutno jedan od najčitanijih pisaca dječje književnosti, i to ne samo u Velikoj Britaniji, već širom svijeta. Njegove su knjige prevedene na više od sedamdeset jezika, a samo u Velikoj Britaniji je prodao više od jedanaest milijuna primjeraka svojih knjiga. Osim pisanjem, bavi se i glumom, a poznat je i kao komičar.

Roman „Banditska bakica“ osvojio je nagradu Red House Children’s Book Award, a po njoj je snimljen i istoimeni film 2013. godine. Tome su svakako pridonijele i ilustracije svjetski poznatog ilustratora, Tonyja Rossa.

„Banditska bakica“ je smiješna, ali i izuzetno dirljiva knjiga o dječaku Benu kojeg roditelji, zaluđeni „Plesom sa zvijezdama“, često ostavljaju kod bake na čuvanju.

Njemu je baka, iako se trudi zabaviti ga, dosadna, smrdi na kupus i tjera ga na igranje društvenih igara. Kao i njegovi roditelji, napravio bi gotovo sve da izbjegne druženje s njom…

No, sve se to mijenja, kada otkrije bakinu veliku tajnu –dvostruki život kao vrhunske pljačkašice banaka i muzeja.

U koje sve avanture baka i njen unuk kreću, i kako će one završiti, saznajte čitajući ovaj roman… No, budite spremni za kraj koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.