RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Prvi iz serijala ‘Ljubavne rime’, roman ‘Neodoljivi vojvoda’ nam donosi priču o Tabithi Timmons – djevojci koja se u istom danu, iako o braku ima najgore mišljenje, zaljubila i zaručila, i to ne za istog muškarca…

Odrasla u malom engleskom selu Kemptonu – poznatom po prokletstvu koje se nadvilo nad njegovim pripadnicama ljepšeg spola a koje kaže da će svaki brak završiti tragedijom, Tabitha ni ne pomišlja na brak.

Iako nije sretna živeći kao sluškinja rođacima koji su preuzeli starateljstvo nad njome nakon što je izgubila svoju obitelj, ona se, kao i mnoge dame tog mjesta – jednostavno ni nema za koga udati.

Odnosno, tako biva sve dok u jednom danu ne sazna da je naslijedila veliko bogatstvo koje će dobiti tek ako se uda za cijenjenoga gospodina Barkwortha. Usprkos tome što nije oduševljena situacijom, shvaća da bi joj taj brak omogućio da konačno pobjegne od omraženih rođaka i da stekne toliko željenu sigurnost…

No, tada se Tabithi na putu nađe vojvoda od Prestona. Razvratan, šarmantan i neodoljivo privlačan, uz ime koje je sinonim za propast, on u Tabithi budi osjećaje koje nije mogla ni sanjati.

Ne mogavši odoljeti crvenokosoj ljepotici koja mu je poljupcem ukrala srce, Preston će napraviti sve da je spasi iz braka bez ljubavi…

Elizabeth Boyle autorica je tridesetak povijesno-ljubavnih romana, bestselera New York Timesa i Sunday Timesa, a ovo je bio moj prvi susret s jednim od njenih romana.

Podsjećajući na djela Julie Quinn, ovo je roman – volite li povijesne romanse – koji će vam se, bez sumnje – svidjeti. Elizabeth Boyle se njime ugodno smjestila na listi autora čijim se prijevodima veselim.

Privlačan, šarmantan i bogat vojvoda koji napokon upoznaje ženu koja će ga natjerati da poželi ono što je godinama grčevito izbjegavao, i prelijepa, duhovita i hrabra heroina koja ne čeka svog princa na bijelom konju još su se jednom pokazali kao uspješan recept za savršenu romansu.

Na nama je samo – opustiti se i uživati u još jednoj prekrasnoj ljubavnoj priči u izdanju Mozaik knjige… 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.