RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

S obzirom na pomamu glede ovog serijala zahvaljujući najnovijoj Netflixovoj seriji koja je premijerno prikazana 25. prosinca prošle godine, a već ju je pogledalo više od 63 milijuna ljudi u više od 76 zemalja svijeta, i ja sam serijal o obitelji Bridgerton uzela još jednom u ruke.

Red je podsjetiti se prije starta s gledanjem, zar ne? ?

No, nisam stala samo na prvoj knjizi serijala – „Vojvoda i ja“ – već sam, u ruke uzela i ostale koje imam, a među njima, jedina od onih koje imam, a još nisam napisala recenziju je i ova – „Tajna njegova poljupca“, meni osobno vjerojatno i najdraža iz serijala.

Svi već znate da obitelj Bridgerton čini osmero braće i sestara okupljenih oko majke Violet, kao i to da je svako od njih dobio glavnu ulogu u jednoj od knjiga Julie Quinn. Ova je posvećena Hyacinth Bridgerton, posve jedinstvenoj mladoj dami.

Ona je izuzetno pametna, previše iskrena i prema mišljenju većine londonskog društva – najbolja u malim dozama…

S druge strane, Gareth St. Clair ima oca koji ga mrzi i koji je odlučan u nakani da upropasti bogatstvo obitelji St. Clair i sinu ne ostavi ništa osim naslova. Jedino nasljedstvo koje doista pripada Garethu je stari dnevnik, koji možda sadrži rješenje tajne njegove prošlosti, i ključ njegove budućnosti.

Samo, postoji problem – pisan je na talijanskom, jeziku kojeg Gareth ne razumije ni riječ.

Upoznavši Hyacinth, Gareth ne može a da se ne složi s većinom, no ipak, u njoj postoji nešto što ga neodoljivo privlači. A Hyacinth, barem ona tako tvrdi, govori talijanski…

Ono što me najviše privuklo ovoj priči je neosporna privlačnost i kemija koja se osjeća među glavnim junacima, kao i humor koji prši iz njihovih dijaloga. Kontrast života i obitelji Hyacinth Bridgerton – odrasle zaštićene od strane članova svoje velike obitelji, te Garetha St. Claira koji ne može, osim bake – lady Danbury, navesti jednu osobu koja ga je ikad voljela, čini ovu knjigu i savršenom kombinacijom vedrog i ozbiljnog štiva, te je upravo zato pravi užitak za čitanje.

Najsličnija prvim dvama dijelovima sage, ovaj roman donosi heroinu koja je samopouzdana, svojeglava, neovisna i sa zlatnim srcem, skrivajući svoju nesigurnost iza svoje oštre duhovitosti na koju, čini se, nitko ne zna samo odgovoriti, te junaka koji, iako ga prati užasna reputacija, skriva zlatno srce koje ne pokazuje mnogima. Ovo dvoje doista čine jedan od onih parova koji se i nakon godina i godina braka izluđuju, sretni što su pronašli nekoga tko ih može pratiti u međusobnom nadmudrivanju.

Ako ste se zaželjeli dobre doze romantike, bijeg u svijet u kojem dobro uvijek pobjeđuje, a glavni junak uvijek završi s onom pravom,  ne oklijevajte – odaberite jedan od naslova Julie Quinn – ovaj roman je moj iskreni prijedlog.

Ukoliko još niste upoznali obitelj Bridgerton – krajnje je vrijeme za to.

Sigurno nećete pogriješiti ili razočarati se.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.