RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

David Baddiel je autor poznatih dječjih romana od kojih je većina dobila prestižne nagrade, a sam David je, kao i njegove knjige, dobio glas briljantnog i originalnog glasa u književnosti za djecu.

Njegov roman “Zvjerobert” započinje proslavom rođendana, no iako je to inače jedan od njegovih najdražih dana, slavljeniku Robertu ovaj rođendan neće ostati u najboljem sjećanju.

On naime, za razliku od ostatka njegove obitelji, ne voli životinje, a upravo su one glavna tema kojom su se vodili ukućani pri odabiru njegovih poklona…

I dok oni ne vide u čemu je problem sa činjenicom da im je kuća prepuna ljubimaca, a sada su Robertu poklonili još jednog (štoviše – činčilu!), on je bolno svjestan da ni ove godine neće dobiti ono što doista želi, kao, na primjer, prijenosno računalo.

Jedina svijetla točka na obzoru je školski izlet šestih razreda, za koji Robert nije ni sanjao da će mu ga roditelji moći priuštiti. Usprkos tome, našao se u školskom autobusu, na putu prema… farmi prepunoj životinja.

Ono što na njoj slijedi, za Roberta će biti avantura života…

A isto može biti i za vas i vaše mališane, jer iako je prvenstveno predviđena za čitatelje starosti devet godina i više, ovih će 368 stranica uzbudljive i zabavne priče, rado slušati i oni mlađi. Govorim iz iskustva ?

Tu je naravno i pouka za sve nas o važnosti prihvaćanja drugačijeg, izbjegavanju stereotipa i predrasuda, posebice onog zahvaljujući prvom dojmu ili nečijem izgledu.

Kao savršena kombinacija humora, čarolije i priče sretnog kraja, ovo je roman koji ćete, zahvaljujući i zanimljivim ilustracijama Jima Fielda, rado čitati, bez obzira na godine…

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.