RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Drugi dio serijala „Fairleigh Sisters“ roman je o mlađoj sestri – Carlotti Anne Fairleigh, zvanoj Lottie. Ako ste čitali prethodni dio – „Poljubac za pamćenje“, tada vam je njen lik poznat. Već kao djevojčica bila je nestašna i sklona nezgodama, zbog čega je i dobila nadimak Vražićak Hereforda, a sada, deset godina kasnije, napokon je došao trenutak da bude predstavljena društvu, kao što i priliči jednoj uglednoj mladoj dami.

Samo Lottie to… baš i nije.

Nakon što joj prijateljica otkrije tajnu – da se u kući do njihove još samo tu večer nalazi najozloglašeniji muškarac londonskog društva – „Ubojiti markiz“, Lottie ne može odoljeti a da se ne iskrade i baci pogled na njega.

Hayden St. Clair, markiz od Oakleigha napravio je strašnu pogrešku: došao je u London. Ono što je došao potražiti, nikada neće pronaći, prvenstveno zahvaljujući svojoj reputaciji, ali i novinarima koji prate svaki njegov korak.

Sjedeći u mraku, Hayden se zgrozi kada spazi jednog od njih kako se šulja oko njegove kuće. Nakon što otkrije da je riječ o ženi, i to najprivlačnijoj koju je ikada vidio, Lottiena avantura krene u posve drugačijem smjeru…

Samo nekoliko trenutaka kasnije, Lottie je uništena. Nikada, pa ni u najluđim snovima, nije mislila da će njen izlazak u društvo završiti tako dramatično, niti da će njen život završiti poljupcem. Naravno, tome nije pomogla ni činjenica da su zatečeni pred otvorenim prozorom, zagrljeni kao da se nikada neće razdvojiti i ljubeći se kao da sutra ne postoji.

I dok – prisilno oženjeni – putuju u njegov dom u Cornwallu, Haydenu, čak i progonjena duhom njegove prve žene i mračnim tajnama koje obuhvaćaju njegovu prošlost, njegova nova žena zaokuplja svaku budnu misao…

Može li Lottie otkriti tajne njegove prošlosti, oslobađajući njegovo srce ljubavlju?

Iako je meni osobno ovaj nastavak nešto lošiji od prethodnog, i on je opravdao reputaciju koju je Teresa Medeiros stekla svojim romanima. Dosad nisam čitala njenu knjigu koja mi se nije dopala. Autorica ima nevjerojatnu sposobnost stvaranja bogatih, složenih likova i priča koje nisu ispunjene samo romantikom i strašću, već i duhovitošću, pustolovinama i spletkama. „Jedna noć skandala“ svakako ide ruku pod ruku sa svim njenim romanima.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.