RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Izdajica Engleske koja svakodnevno riskira život kako bi pribavila informacije od neopisive važnosti svom kralju, i muškarac koji je okrenuo leđa svojoj domovini i braći po oružju, glavni su junaci posljednjeg romana iz serijala “Čuvari visočja” Monice McCarty.

Joan Comyn se zaklela na vjernost Robertu Bruceu onog dana kada ju je otac odveo da vidi svoju majku, škotsku plemkinju Bellu MacDuff, zatočenu u kavezu, kao izdajicu Engleske.

Danas, godinama kasnije, ona je nezapamćena ljepotica, muškarcima se pod kožu uvlači poput prikaze i uz poljupce iz njih izvlači ključne informacije potrebne škotskom kralju u borbi za samostalnost. Poznata samo kao Duh, čak i među Čuvarima visočja, upravo je ona najtraženiji špijun u Engleskoj.

Muškarac koji se zakleo da će je, pod svaku cijenu pronaći, ujedno je i onaj koji joj predstavlja najveću prijetnju dosad. Alex Seton, nekada pripadnik elitne postrojbe “Čuvara visočja” sada se bori na strani neprijatelja.

Iako su oboje svjesni da bi bilo bolje (i pametnije) da se izbjegavaju – promiskuitetna ljepotica i izdajnik Škotske, ne mogu se othrvati međusobnoj privlačnosti, čak iako ih to oboje dovodi u smrtnu opasnost…

Monica Mccarty autorica bestselera New York Timesa i USA Todaya, najpoznatija je po nagrađivanoj seriji “Čuvari Visočja”. Nakon kratke, ali zanimljive odvjetničke karijere, shvatila je da će biti preteško uskladiti posao s nomadskim životom svoga supruga koji je profesionalni igrač bejzbola, te ju je zato zamijenila škotskim povijesnim romanima. I sva sreća da je tako ?

Meni je osobno, posljednja iz ovog povijesno-ljubavnog serijala, “Duh”, upravo i jedna od najboljih. Doista sam u uživala u, kako pustolovinama, tako i rađanju ljubavi između Joan i Alexa.

Odlučili se na čitanje po redoslijedu, ili nasumično, pripremite se na hrabre, ponosne macho ratnike koji padaju na koljena pred onom pravom, kada je (napokon) sretnu.

Od ovog serijala ne možete očekivati neku dublju, važniju pouku, jer, budimo iskreni, ovo su prvenstveno romani uz koje ćete se opustiti i otputovati u srednjovjekovnu Škotsku, vrijeme u kojem su čast i domoljublje najvažniji u životu svakog Škota, a ljubav je ono što ih usmjeruje, snaži i vodi kroz život, pobjeđujući sve prepreke… No, upravo je baš to ono što nam je ponekad i potrebno… 

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.