RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Možda su odrasli, no ova se braća i sestre svađaju i raspravljaju na isti način kao i kad su bili djeca… Okupivši se u ljetnom kampu svojih roditelja nakon njihove neočekivane smrti, petero MacAllistera očekuje čitanje oporuke i donošenje odluke što učiniti s obiteljskom imovinom.

No, to nije ono što ih je dočekalo u kampu u kojem su proveli većinu života…

Prije dvadeset godina na obližnjoj je plaži brutalno ubijena sedamnaestogodišnja Amanda Holmes, mlada savjetnica u kampu, i njihova obiteljska prijateljica. Za zločin nikada nitko nije službeno optužen, a sada je upravo njihov otac pred njih stavio zadatak da zajednički odluče je li jedan od njih krivac… Bez toga nema nasljedstva, a ni odluke što dalje.

Dakle…

Tko je naudio Amandi? Tko je imao motiv? Tko ju je posljednji vidio? Tko je vidio nešto sumnjivo? Tko skriva tajne? I na kraju krajeva, hoće li te tajne ujediniti ili razoriti njihovu obitelj?

Od braće i sestara se traži da se vrate u to ljeto i rekonstruiraju događaje koji su prethodili ubojstvu. Kako se prisjećaju, i sam čitatelj polako slaže kockice mozaika do velikog finala i otkrivanja ubojice…

„Nikome neću reći“ u prijevodu Maje Opačić, prvi je naslov iz pera slavne autorice s kojim će se hrvatska publika imala prilike upoznati. Na Amazonu je roman zauzeo zavidno prvo mjesto među najprodavanijim naslovima, a doživio je i dvije nominacije u kategoriji za najbolji kriminalistički roman i to prema izboru za nagrade ‘Hugh McLennan’ i ‘Goodreads’.

Odlične – zanimljive i napete – radnje, ovo je jedan od onih trilera koji vas od samog starta uvuče u svoju radnju i ne pušta. Pisanjem iz više perspektiva – svakog od MacAllistera te Seana, uz ‘flashback’ dijelove, polako upotpunjujući finalni mozaik, uz mapu kretanja svakog od njih, autorica je doista odradila odličan posao.

Veselim se prijevodu i objavi njenih ostalih romana!

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.