RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Mali je Piko imao vrlo aktivan dan, i sada je vrijeme za spavanje. Prije toga potrebno je pospremiti igračke, okupati se, i poželjeti laku noć mami, tati i maci. Kako se Piku ne žuri na spavanje, psić laku noć mora poželjeti i mjesecu, ali, na kraju i samom sebi. Uz prozorčiće na rasklapanje, zabava prije spavanja za najmlađe je osigurana, a roditeljima olakšano spremanje svojih mališana na spavanje.

Kratki i jednostavni tekst koji prati priču, djeci olakšava shvaćanje ispričanog, ali i, zbog jasnih i velikih slova, može poslužiti kao temelj djeci koja uče čitanje. Ilustracije su jasne, živopisnih boja, a sama slikovnica će zbog materijala od kojeg je napravljena, izdržati test vremena.

Eric Hill je tvorac Pika (eng. Spot), najdražeg psića na svijetu, koji se pojavio prvi puta u priči „Gdje je Piko?“ još 1980. godine. Od tada je ovaj psić nezaobilazni dio svakog djetinjstva, širom svijeta. Njegove su se dogodovštine proširile od izvornih slikovnica do interaktivnih zvučnih i audio knjiga. Uključivanje zabave u učenje pomoglo je tisućama male djece razviti svoje on-line vještine kroz interaktivne igre i aktivnost. Stranica funwithspot.com ima više od 10 milijuna posjeta mjesečno.

Same su knjige prodane u više od 60 milijuna primjeraka, te prevedene na 60 jezika.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.