RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Vrijeme je da upoznamo obitelj Mrvica – junake najnovijeg romana dječjeg književnog fenomena, Davida Walliamsa…

Gospodin i gospođa Mrvica, Mirko i Mirna, upoznali su se na radnom mjestu – u knjižnici. Nakon deset godina zajedničkog rada prilikom kojeg, s obzirom na svoje stidljive karaktere, nisu progovorili ni riječ, zaljubili su se kraj police s poezijom, vjenčali i dobili djevojčicu Mirtu.

Oni, iako su zaista predivni roditelji – mili, strpljivi i dragi – završili su s vjerojatno najgorim djetetom na svijetu. Jer, njihova je Mirta, od prvog trenutka strava i užas. Što god da je dobila – lutke, plišane igračke, gumene patkice – ona je zahtijevala još.

Još. Još. Još.

Prolazile su godine, a gospodin i gospođa Mrvica nadali su se da im kći samo “prolazi kroz fazu”. No, nije bilo tako. Mirta kao da je zaglavila u fazi “još”, a njeno je ponašanje iz godine u godinu postojalo sve gore.

Što god poželjela, roditelji su ispunjavali kćerine zahtjeve. Ali sve joj nikada, ama baš nikada, nije bilo dovoljno. Ona je željela još. Još NEŠT.

Ali, što je Nešt?!?

Da to otkriju, gospodin i gospođa Mrvica odlaze u mračne podrume knjižnice i zaviruju među prašnjave stranice zagonetne knjige Monstrumopedije. Ono što tamo otkriju odvest će ih u dubine najprašumskije prašume, gdje se nalaze najrjeđa stvorenja na svijetu, poznata kao Nešt…

Već dobro poznati autor urnebesnih dječjih knjiga – David Walliams, autor multimilijunskih bestselera, ovaj nam put donosi eksplozivno duhovitu pripovijest o djevojčici koja ima sve, ali kojoj to nikada nije dovoljno.

Njegove su nam knjige prevedene na 53 jezika i prodane u više od 29 milijuna primjeraka diljem svijeta, zahvaljujući Mozaik knjizi, dobro poznate, a uz ilustracije Tonyja Rossa, svaka od njih je pun pogodak.

Ova, doista šašava, potpuno nadrealna bajka o dvoje potpuno predivnih roditelja i njihovoj potpuno čudovišnoj kćeri, uz eksplozivan dolazak Nešta, bez sumnje će se dopasti mladim čitateljima, posebice onima ciljane starosti od 7 do 9 godina. Šale, zvukovi, ilustracije… Sve je savršeno prilagođeno njihovom uzrastu.

No, uz pouku koju donosi, ne bi bilo naodmet da ju pročitaju i roditelji, ako ništa drugo, onda da izbjegnu da i sami postanu roditelji djeteta poput “čudovišne Mirte”…

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.