RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

U novom nastavku hit-serijala Čovpasu prijeti dvostruka nevolja. Popularni će se predstavnik reda i mira morati čak dvostruko jače potruditi da pobijedi nove prijetnje, i još jednom spasi svijet. No, hoće li i ovaj put biti dorastao izazovima?

U izdanju Mozaik knjige, od strane tvorca ‘Kapetana Gaćeše”, stiže novi, treći iz super popularnog serijala, roman o Čovpasu – policajcu s tijelom čovjeka, a glavom (i ponašanjem) psa. Nazvan – Priča o dva gada, – i ovaj dio osigurava napetu radnju, dobar humor i prekrasne ilustracije.

Dok se naš junak bavi standardnim policijskim poslom, napokon dobivši pohvalu od svog šefa, Frki koristi priliku i ponovo bježi iz zatvora, uz opak plan. Naručuje stroj za kloniranje, no kako nije do kraja pročitao upute, očekuje ga veliko iznenađenje… Mini Frki!

Samo, mali Frki nije sklon zločinu poput odraslog, a čini se i da je oduševljen ‘smrtnim’ neprijateljem – Čovpasom! Dovoljno da odrasli Frki poludi… Nekoliko puta ? ? ?

U međuvremenu, još jedan (davni) neprijatelj ponovo stupa na pozornicu, zahvaljujući svojim moćima oživljava i upravlja poludjelim zgradama, i prijeti uništenjem…

Pred Čovpasom je mnogo posla… Hoće li uspjeti spasiti svijet? Pred vama su čak tri moguća završetka priče.

Dav Pilkey, poznati je američki karikaturist, autor i ilustrator dječje literature. Najpoznatiji je kao autor serije dječjih knjiga o „Kapetanu Gačeši“ i „Čovpasu“. Dobitnik je brojnih nagrada, kao što su „Disney Adventures Kids’ Choice Awards“ i „Milner Award“.

Kolorist – Jose Garibaldi – profesionalni je ilustrator, slikar i crtač stripova koji radi za „Disney“, „Dark Horse Comics“, „Nickelodeon“ i druge.

Istražujući univerzalne pozitivne teme kao što su empatija, dobrota, upornost, autor nam i ovim dijelom iz popularnog serijala šalje poruku da je najvažnije biti iskren prema samome sebi, kao i osloniti se na vlastite instinkte, posebice kada je u pitanju slijeđenje naših snova i ciljeva.

Ovaj put tu su i dodatne pouke u vidu obiteljskih vrijednosti, kao i važnosti prijateljstva, bez obzira na okolinu ili uvriježene stavove i predrasude.

Zabavna i napeta priča, podijeljena na poglavlja, namijenjena je mladim čitateljima (starosti 7 – 9 godina), no zbog veselih i zanimljivih ilustracija, kao i radnih listova i uputa o samostalnom ilustriranju glavnih likova, prikladna je i za one mlađe, koji se tek upoznaju sa čarobnim svijetom čitanja.

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.