RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Jednom davno, jedna je autorica povijesnih ljubavnih romana, stvorila obitelj. I to ne bilo kakvu obitelj. Osmero braće i sestara okupljenih oko središta – majke Violet. Obitelj Bridgerton.

Svi oni koji vole povijesne ljubavne romane, posebice one Julie Quinn, su upoznati s njima. Jer, Bridgertoni su, ne samo obitelj već, prava sila prirode.

Daphne, Anthony, Benedict, Eloise, Colin, Francesca, Hyacinth i Gregory. Osmero junaka, osmero megauspješnica Julie Quinn.

Uz njih su se čitatelji smijali, plakali, zaljubljivali i poželjeli da tome ne dođe kraj. Autoricu su zatrpavali pitanjima: Hoće li Francesca i Michael postati roditelji? Kako se snalaze većini omiljeni Penelope i Colin? Što je s čuvenom partijom pall malla?

I upravo nam u ovom romanu – “Živjeli su dugo i sretno” – Julia Quinn donosi osam uzbudljivih i duhovitih ‘Drugih epiloga’, te dodatnu, zaista divnu priču – o kome drugom nego o mudroj i duhovitoj matroni – Violet Bridgerton.

“Vojvoda i ja”, “Vikont koji me volio” te “Tajna njegova poljupca” moji su favoriti ovog serijala, a ni ovi ‘alternativni’ ilitiga ‘dodatni’ epilozi me nisu razočarali. Posebice mi se dopao svojevrsni bonus – priča o Violet i Edmundu, roditeljima i začetnicima obitelji Bridgerton. Prekrasna, emocijama nabijena priča. ?

Dakle, ako ste i nakratko bili u nedoumici čitati ovaj završni dio ili ne, odlučite se na to i upoznajte obitelj Bridgerton još jednom, iznova, jer je čitati roman “Živjeli su dugo i sretno” pravo zadovoljstvo. Ima tu smijeha, suza, ali ponajviše prekrasnih ljubavnih priča, upravo onakvih o kakvima sanja svaki pravi romantik.

Mora li kraj zaista biti kraj?
Za mene ne, jer – pogađate – krećem s ponovnim čitanjem serijala ?

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.