RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Nakon neočekivane očeve smrti 1973. godine, Joanna Langley, vrativši se u rodno mjesto, među njegovim stvarima pronalazi skriveno pismo upućeno Sophiji Bertoli, vraćeno iz Italije, uz napomenu “primatelj nepoznat”.
Nikada bliska s ocem, Joanna zahvaljujći sadržaju pisma dobiva djelomičan uvid u očevu prošlost, otkrivajući čovjeka kakvog ona nikad nije upoznala.

U pokušaju da izliječi vlastite emocionalne rane, Joanna impulzivno odlučuje otputovati u Italiju saznati što se tamo dogodilo 1944. godine i, ako je moguće, pronaći tajanstvenu Sophiju…

Djelomično ljubavna priča, djelomično kriminalistički roman, ovo je prije svega emotivna obiteljska drama koja zahvaljujući mnoštvu likova te opisa Italije, vjerno dočarava ambijent i životne priče glavnih junaka.

Hugo i Sophia, ranjeni britanski pilot i mlada talijanska udovica, sudionici su tužne ljubavne priče koja se rodila u ruševinama starog samostana, i živjela kratko vrijeme koje su međusobno podijelili skrivajući se od Nijemaca, prije izdaje koja ih je zauvijek razdvojila.

Vrativši se u Englesku, Hugo, prije rata cijenjeni pripadnik britanske aristokracije i nasljednik velebnog Langley Halla, ostaje bez svega, i razočaran životom postaje ogorčen čovjek, nesposoban za iskazivanje emocija prema ženi i kćeri koja odrasta gladna njegove ljubavi.

Joanna s druge strane, u potrazi za istinom o ocu, tajanstvenoj ženi koju je volio i tajni koju skriva “lijepi dječak”, svakim korakom kojim se približava otkrivanju prošlosti, sve je bliže opasnosti, jer u San Salvatoreu i dalje žive ljudi koji su spremni na sve kako bi te tajne ostale pokopane pod ruševinama vremena…

Višestruko nagrađivana engleska autorica, Rhys Bowen nam u “Dječaku iz Toskane” donosi idealno ljetno štivo, roman s daškom suncem okupanih krajeva Toskane, mirisima vinograda i čempresa, te okusima talijanskih delicija, savršeno ukomponiranih u priču o ljubavi u vihoru rata, izdaji i potrazi za istinom.

Lagan tempo priče koja se razvija iz dva vremenska okvira i dva različita pripovjedača, osigurava brzo čitanje (ja sam ga pročitala u jednoj večeri) uz neometanu pažnju čitatelja, te mu bez prevelikog truda omogućuje savršen doživljaj opisanih pejzaža, mirisa i hrane talijanske Toskane.

Jer, kao što je poznati website HelloGiggles u svojoj recenziji romana naveo – “Ako istog trena ne možete u Italiju, ovaj je roman najbliže tome.” Uz kruh, masline, vino, te “Dječaka iz Toskane” otputujte u prekrasnu Italiju. Nadam se da ćete uživati u avanturi. Ja jesam. ?

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.