RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

David Walliams, svjetski poznati autor priča za djecu, nakon serije knjiga o “Najgoroj djeci na svijetu” koja se sastoji od tri dijela, okreće pero i pogled i prema onoj ‘drugoj strani’, odnosno – „Najgorim nastavnicima na svijetu“.
Koristeći svoj, sad već prepoznatljiv smisao za humor, kojeg odlične ilustracije Tonyja Rossa, autora više od 100 knjiga, te ilustratora njih više od 2.000, samo naglašavaju, David nam donosi novih deset pripovjedaka koje će svaki mladi čitatelj – obožavati.
A kako i nebi? David Walliams je svojim dosadašnjim djelima osvojio svijet dječje književnosti. Njegovi su romani prevedeni na više od četrdeset jezika, a samo su u Velikoj Britaniji prodani u više od jedanaest milijuna primjeraka.
Ovaj je put, fokus usmjerio na nastavnike – sve one koji godinama neometano iskaljuju svoje frustracije na djeci, sileći ih da pišu domaće zadaće i čitaju kilometarske lektire – odnosno, pred čitatelje je izvukao neke od najgorih nastavnika koji su ikada kročili u učionice.
Deset strašnih priča o nastavnicima nasuprot kojima najgora djeca – a ta su stvarno bila gadna, pohlepna, prljava, tašta, podmukla, lijena, bezobrazna i umišljena – djeluju poput anđelaka. ‘Ovo je najogavnija zbirka odraslih osoba u povijesti.’
Tu su Gospodin Čepić i njegova fiksacija na lopte, Ljubavni par Ljubić-Golupčić i more suza, Gospođica Špic i tricikl horora, Gospođica Sujeta – Ljudsko umjetničko djelo, Doktor Grozomor i fotelja tisuću prdeža, Gospođa Žestić i školski pritvor, Gospođica Ćakula i njena drama, Nevjerojatni Trbošpek, Gospođa Splačinka i restoran strave, te za kraj, Gospodin Fobijan – ravnatelj.
Svojom teatralnošću i posebnim smislom za humor autor, uz pomoć zaista odličnih ilustracija, u potpunosti razotkriva loše strane učitelja, te garantira smijeh prilikom čitanja gotovo svake stranice.
Djeca će (provjereno) obožavati ove priče, a odrasli će se imati prilike prisjetiti svojih nastavnika, i možda dopuniti zbirku i kojom vlastitom dogodovštinom…
Izvor: From Cover To Cover
x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.