RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

Lady Philippa Marbury je oduvijek na glasu kao čudna. Naime, lijepu, četvrtu po redu, kćer markize od Needhama i Dolbyja više zanimaju knjige, botanika i znanost, nego balovi, moda i trendovi.

Sada, kada je odlučeno da će se udati za lorda Castletona, s obzirom da nema nikakvih iskustava, ona odlučuje provesti istraživački projekt – što se doista događa između muškarca i žene, odnosno, što se očekuje od nje kao supruge…

Potrebna joj je pomoć, a ona točno zna tko je idealna osoba da joj pomogne u tome: Cross, suvlasnik kluba „Pali anđeo“, najozlogašenijeg kluba za muškarce u Londonu.

On je zgodan, izrazito inteligentan i poznat kao dobar poznavatelj žena. Njegova ga reputacija čini savršenim suradnikom u njenom istraživanju. Naime, ona ne traži nikakvu emocionalnu povezanost – po njoj, sve je to samo stvar znanosti. I tako treba ostati.

No, stvari nisu uvijek onakve kako izgledaju, a planovi se često ne razvijaju u smjeru u kojem smo očekivali…

­Autorica serijala, Sarah MacLean diplomirala je povijest na sveučilištima Smith i Harvard. Danas je kolumnistica Washington Posta i jedna od najpopularnijih autorica ljubavnih romana u Americi, a proslavila se pišući povijesne ljubavne romane i romane za mlade.

„Grof traži ljubavnicu“ druga je knjiga iz njenog serijala ‘Pravila lopova’, koja je, bar po meni, u potpunosti opravdala reputaciju koju je Sarah stvorila prvim romanom – “Nevaljalac ostaje nevaljalac”.

Kao što je i moja book kolegica Sandra primijetila (ima nas više koji ‘patimo’ na takve stvari), te u svojoj recenziji napomenula, sam naslov nije najsretnije preveden (original glasi ‘ One Good Earl Deserves a Lover’) – jer ovaj grof doista ne traži ljubavnicu (ali je definitivno zaslužuje ?), no to je zapravo, bar s moje strane, jedina zamjerka koju imam na ovaj roman.

Priča je zanimljiva, kemija između likova gotovo opipljiva, njihovi dijalozi duhoviti, a oba su mi se lika dopala.

Pippa je čudna, snažnog karaktera, brilijantnog uma, govori ono što misli (a pritom nikad nisi siguran što će to biti), nepokolebljiva u svom naumu, te prije svega poštena i čestita osoba.

Cross, s druge strane, nosi križ svojih grijeha iz prošlosti, ne dopušta si da ikoga pusti blizu, a kamoli zavoli, te nikako nije spreman na djevojku koja na kraju postaje njegov spas, nada i ljubav.

Shodno svemu tome, moj je finalni odgovor na pitanje kakva mi je bila ova knjiga, ovaj – Sarah MacLean je i ovim romanom nastavila svoj niz uspješnih ljubavnih priča između hrabrih heroina koje se ne ustručavaju zatražiti i izboriti za ono što žele, te skeptičnih i životom razočaranih hrabrih junaka, a koji ipak, usprkos svemu, ne mogu odoljeti ljubavi, uz ultimativnu poruku – prava ljubav, ipak, pobjeđuje sve.

Sasvim je suvišno naglašavati da s nestrpljenjem čekam iduću iz serijala ?

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.