RECENZIJA Martina Barać, From Cover To Cover

“U doba očaja i mraka… Kad čudni se pojavljuju zlikovci… Samo psoglavi policajac može spasiti dan!” ?

Glavni junak, Čovpas – junak s tijelom čovjeka i glavom psa (nastao revolucionarnom operacijom, nakon teške nesreće, u kojoj je spašen život vrhunskom policajcu i njegovom psu) i u ovom dijelu popularnog dječjeg serijala spašava svijet od zlikovaca.

I ovaj nas put, nakon što je od kolega zadužen za kupovinu poklona povodom šefovog rođendana, te odabirom ribice, koja je – ispostavi se – zla, ‘pokvarenog srca i duše crnje od tisuću ponoći’ – nastavlja voditi kroz čitav splet urnebesne zabave.

Kada tajanstveni stranac opljačka trgovinu za kućne ljubimce, svi dokazi upućuju da je glavni krivac mačak Frki. On je trenutno u mačjem zatvoru, no zlikovac poput njega ne može se u potpunosti isključiti kao glavni osumnjičeni… ?

Optužen za zločin koji nije počinio, Frki prevarom bježi iz zatvora u vlastitu avanturu, te se on i Čovpas suočavaju se sa glavnim krivcem…

Dav Pilkey, poznati je američki karikaturist, autor i ilustrator dječje literature. Najpoznatiji je kao autor serije dječjih knjiga o „Kapetanu Gačeši“ i „Čovpasu“. Dobitnik je brojnih nagrada, kao što su „Disney Adventures Kids’ Choice Awards“ i „Milner Award“.

Kolorist – Jose Garibaldi – profesionalni je ilustrator, slikar i crtač stripova koji radi za „Disney“, „Dark Horse Comics“, „Nickelodeon“ i druge.

Istražujući univerzalne pozitivne teme kao što su empatija, dobrota, upornost, autor nam i ovim dijelom iz popularnog serijala šalje poruku da je najvažnije biti iskren prema samome sebi, kao i osloniti se na vlastite instinkte, posebice kada je u pitanju slijeđenje naših snova i ciljeva.

Zabavna i napeta priča, podijeljena na poglavlja, namijenjena je mladim čitateljima, no zbog veselih i zanimljivih ilustracija, kao i radnih listova i uputa o samostalnom ilustriranju glavnih likova, prikladna je i za one mlađe, koji se tek upoznaju sa čarobnim svijetom čitanja.

 

Izvor: From Cover To Cover

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.