RECENZIJA Marija Zorić, S police

Četiri prijateljice. Zajedno od mladih dana, sada su stasale u zrele žene. Svaka ima svoj život i sve su toliko drugačije.

Joni.

Liz.

Maggie.

Helena.

Rock zvijezda, liječnica i supruga, samohrana majka, i ona koja uživa u slobodi…

Njihova su okupljanja posebna i pune ih toliko bitnom energijom, pozitivom. Vrate ih na tren u srednju školu, mlade dane i barem na trenutak zaborave na probleme iz svoje svakodnevice.

Željela je čistu, svježu ljepotu divljine. Mjesto na kojem će se izgubiti.

Ovoga puta birala je Liv. A ona ih je odvela (potpuno nespremne) na planinarenje. Na prilično opasnu rutu. Uvjerene da to ipak mogu, nastavljaju do svoga cilja unatoč nepredviđenim poteškoćama. Ali to nije sve. Tiha priroda skriva promatrače. Svuda oko njih su tamne sjene.

Mještani kriju brutalne tajne. A jedan nestanak otprije godinu dana još se uvijek osjeti u zraku.

Tko laže? Tko nije iskren?

Tko zna više nego što tvrdi?

Tko ih je upozorio s dobrom namjerom, a tko ih čeka u sjeni?

Taj osjećaj nemira, da niste sami, nešto što se ne da odmah objasniti. To je tamo gdje visi magla. Gdje hladnoća prodire do kosti. Nije stvar temperature. To je osjećaj. Kao da vam nešto pritišće prsa.

Priča je bila fokusirana na samo planinarenje i tu i tamo koju anegdotu iz njihovih mlađih dana i poneku svađu usput pa se nismo baš imali priliku posebno povezati s nekom od junakinja. Sama je radnja svakako zanimljiva i drži pažnju. Iako bih osobno skratila ovaj roman za osamdesetak stranica. Bilo je tu svega.

Rasplet je dinamičan i dogodit će se svašta. Autorica je ubacila prilično veliku dramu i navela čitatelje na neke krive tragove. A sam kraj nosi pojašnjenje. Kompletan je. To mi se najviše svidjelo.

Ukoliko ste u potrazi za štivom koje će vam pomoći da izađete iz čitalačke blokade, štivom koje ima zanimljivu radnju; posegnite za Usponom. Ova će vas knjiga definitivno zaokupirati.

 

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.