RECENZIJA Marija Zorić, S police

Jedna potresna priča o prijateljstvu roditelja pa i njihove djece, sinova koja se pretvara u tragediju.

Smrt, život na aparatima, šutnja, psihičke tegobe i krivica.

Priču pratimo iz ugla tri majke. Kendra, Lindsey i Dani. Prijateljice su godinama, a to je preneseno i na njihovu djecu. Nisu mogle ni slutiti da će sve poći nizbrdo toga kobnog dana. Dotad je sve slutilo na savršen život. Bar među tim dečkima iako su životi unutar te tri kuće sve samo ne savršeni.

Svaka obitelj ima svoje tajne. Neke su vidljive okom, a do nekih se mora kopati. Neke te iznenade, bace u ponor tame.

Život je postao okrutan, gorak. Dok svaka majka voli i brani svoje dijete, tragovi na koje nalaze pričaju drugu priču. Ništa nije idila i sve je drugačije no što djeluje na prvu. Ti su dječaci krili brojne tajne. Svakoga je na kraju obilježila njegova vlastita obitelj.

Autorica nas polako uvodi u zamršen svijet ovog prijateljstva i upoznajemo likove svakom novom stranicom, sve dublje i dublje.

Sumnja, strah, istina… pripremite se na sve.

Među prijateljima je roman koji se čita u dahu. Nekoliko teorija mi se miješalo u glavi prilikom čitanja, ali sam se ipak držala jedne. Neću ništa detaljnije o njoj, da vam ne spojlam (jer je lako moguće) nego vam ostavljam da sve saznate sami.

Imate moju preporuku. Uz napomenu da ne očekujete istu priču pa ni žanr kao s prethodnim romanom koji mi je ipak bolji. Čisto zbog posebnosti same tematike i likova kojima je odisalo Savršeno dijete.

Ovo je ipak nešto drugačije. Malo klasičnije u svom žanru.

 

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.