RECENZIJA Marija Zorić, S police

Zamisli… godinama se liječiš. Tek napuštaš kliniku za rehabilitaciju, teško ti je i pokušavaš ostati čista. U programu si i na slobodi. Nemaš novca niti vlastite obitelji. Pojavljuje se prilika za savršenim poslom. Imaš smještaj, nudi ti se šansa da radiš za uglednu, bogatiju obitelj. Ted i Caroline Maxwell traže dadilju za petogodišnjeg sina, Teddyja.

Kuća pored šume, na rubu imanja, veliki bazen, pristojni susjedi, savršeno okruženje za nekoga tko treba snagu, mir, nekoga kome treba motivacija i volja za novi početak. A dječak? Automatski pokazuje simpatije, svidjela si mu se na prvu, donio ti je čak i crtež.

I sve se čini idilično. Baloni, zečevi, oblaci, stabla, lopta, kupanje na bazenu, a u kutku; duh. Jedna mala prikaza izmišljenog prijatelja. Zar je moguće da dijete od pet godina ima takvu maštu? I to dijete koje je odgajano tako strogo s nizom pravila? Ali isto to dijete je toliko sramežljivo, tajnovito, nikada ga nisi odvela na wc, nikada nisi obukla potpuno to dijete, sama. Jer Teddy voli svoju privatnost. Voli svoju sobu u kojoj redovno razgovara s duhom i crta što mu se naredi. Voli svoju prugastu ljubičastu majicu, svoj blok i pribor za crtanje. Jer sve to je bijeg.

A ti? Ti si samo bivša ovisnica kojoj nitko ne vjeruje, dobro, možda netko i ima trunku povjerenja za tebe, jedna starica koju nitko ne voli, netko tko je uljez i smetnja zbog svega što zna… netko tko će ti otvoriti oči i netko zbog koga ćeš saznati kakav strašan zločin je počinjen baš na mjestu gdje ti spavaš.

Godinama ranije… to imanje krije bolnu tajnu. Nezaboravnu.

Ti si Mallory Quinn i na tebi je da saznaš istinu. Moraš ju osloboditi. Moraš biti nečiji anđeo jer samo ti možeš spasiti jedno nedužno biće. Samo tebi se ukazala šansa da riješiš misterij koji godinama ključa u toj kući i gori je od svega što je itko ikada mogao zamisliti… ako pozorno otvoriš oči, ako upiješ detalje i proviriš kroz ključanicu, imati ćeš istinu na dlanu.

Lako ćeš spoznati sablasnu realnost. Potrudi se. Jer za ovo si poslana, zbog ovoga si baš ti postala dadilja toj obitelji. Ovo je tvoje iskupljenje.

Imate moju najveću preporuku. Ova knjiga mora biti na vašim policama. Odmah.

Prijevod potpisuje: Ira Martinović

 

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.