RECENZIJA Marija Zorić, S police

Postoje te neke knjige koje te namame, uvuku, oduševe… one koje ne zaboraviš tako lako, one o kojima sanjaš, pričaš mjesecima nakon čitanja na kavici s prijateljicama o njima. Da, ovo je jedna od tih.

Finlay Donovan čini se kao klasična, svima poznata razvedena žena. Uz to je i majka, nezaposlena. Tako da njezin život balansira između pada u ponor i hodanja po tankoj liniji osrednjeg života. Autorica je koja nema baš blistavu prošlost kao ni sadašnjost u spisateljskoj karijeri, ali jednoga dana sve se mijenja.

Kada igrom slučaja dođe do nesporazuma i Finlay bude zamijenjena profesionalnom ubojicom umjesto autoricom krimića, dobije ponudu koja može riješiti svaki njezin problem, dug, noćnu moru… i kako ga samo tako odbiti? Kako zaboraviti na taj vrtoglavi iznos koji slijedi kao nagrada? Pogotovo kada ti je zadatak maknuti s ulica jednog pravog predatora, mafijaša i nasilnika. Finlay odluči malo zaviriti u život tog manijaka, a spletom nesretnih okolnosti, dogodi se ono najgore.

Je li spremna na posljedice? I koliko će stvar zakomplicirati to što joj je sestra policajka, a glavni zaduženi muškarac za tu istragu je bacio oko upravo na nju? Može li sakriti svoje tajne od dva tako snažno istrenirana para očiju?

Duhovito, otkačeno, jednostavno i ubojito! Ovaj roman ima sve. Od smijeha, napetosti pa do ljubavi, apsolutno sve. Dugo, dugo nisam čitala knjigu poput ove. Nešto što me potpuno osvojilo, držalo prikovanom za fotelju dok nisam došla do kraja. Nešto što mi je dalo sate i sate zabave, oduševljenja. Radnja, likovi, rasplet sve me je osvojilo. Onako iskreno bez previše pompe i ukrasa. Jednostavan stil pisanja bez nepotrebnih detalja samo je pojačao moje pozitivne dojmove.

Iskreno sam i zauvijek fan Finlay Donovan.

Imate moje najveće preporuke.

Prijevod potpisuje: IVANA BODUL

 

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.