RECENZIJA Marija Stanić, S police

Doček Nove godine znači okupljanje starih prijatelja. A ponovno okupljanje donosi priče o zaboravljenim uspomenama. Otvaranje starih rana i spoznaja da se poveznica polako ugušila.

Kada sat otkuca ponoć, imanje ostaje zatrpano u snijegu. Ali ponoć ne donosi samo mećavu, stiže i šokantno otkriće. Pronađeno je tijelo. Još gore od toga je činjenica da se posjed nalazi na odvojenoj lokaciji, da je vrijeme užasno i da nitko osim starih prijatelja i dva djelatnika ne boravi na toj lokaciji. Ubojica je među njima. I nema odlaska dok se ne otkrije istina.

Poglavlja koja miješaju sam doček Nove godine kao i prve dane te godine unose potpunu zbunjenost. Zbunjenost u smislu da ne znamo tko je ubojica. A još zanimljivije je da ne znamo ni tko je ubijen. Na samom početku ne znamo čak ni spol. Dodatna zavrzlama i intriga za nas ljubitelje misterija.

Tko je ubijen? Je li ubojica možda lijepa Miranda koja je zvijezda vodilja te grupe ili pak Samira, savjetnica uprave, Emma iz izdavačke kuće, Katie koja je odvjetnica. Ili je to pak netko s muške strane? Liječnik Giles, arhitekt Nick, dobra nježna duša Bo ili možda Mark koji izgleda kao najveći grubijan od svih njih?

Sumnja je bačena i na prelijepu, samozatajnu djelatnicu na imanju, Heather kao i na njenog kolegu, kršnog muškarca po imenu Doug. Svi su nekako sumnjivi. Svako poglavlje baca tamnu mrlju na nekog od likova. I čak kad pomislimo da je to to, stiže preokret. Toliko smo daleko od istine…

Laži, spletke, preljub… U ovoj knjizi nemamo samo kriminalističku priču nego i lukavu, vještu dozu drame. Prikaz toksičnog prijateljstva i ono što život s godinama napravi od naših najbližih.

Autorica se genijalno poigrala mijenjanjem perspektive prilikom pisanja. Sve kako bi nas dodatno zbunila. Poglavlja su kratka, pitka, puna drame i novih spoznaja. S iznimnom dozom nestrpljenja ćete listati stranice prema kraju. Ja moram priznati da sam cijeli slučaj otkrila tek u zadnjih pedesetak stranica. Imala sam nekoliko teorija u glavi, ali sve se nekako ispostavilo nepotpuno. Ukoliko ste ljubitelj drama, prikaza među ljudskih odnosa i zanimljive krimi priče u pozadini, svakako posegnite za ovom knjigom. Nemojte očekivati krvava, brutalna ubojstva ili detektive koji će predano raditi na slučaju. Pripremite se na realan, direktan pristup prijateljstvu i svemu onom što laži, loši izbori i životne nedaće serviraju pred nas.

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.