RECENZIJA Marija Stanić, S police

Nešto što započinje kao zanimljiva priča o paru s malim djetetom, pretvara se u strašnu, noćnu moru. Dijete je nestalo.

Joanna i Alistair prolaze kroz pakao. Od samog leta koji je krenuo loše, plakanje, stres, panika. Pa sve do trenutka kada njihov maleni sin nestane. Nikome nije jasno zašto su ostavili bebu u automobilu. Dijete se ne ostavlja samo čak ni na dvije minute, zar ne? Pogotovo ne u automobilu, na usamljenoj cesti u Australiji…

Laži, govorkanja, zli jezici, tračevi stvaraju pravu maglu oko njih. Mediji su ih prilično razapeli. Joanna više nije sigurna kuda koračati.

S jedne strane ona, izgubljena, očajna majka, a s druge strane Alistair, čovjek koji smatra da moraju stati na vlastite noge, nastaviti dalje, ne dopustiti da ih sugrađani tračaju dok se ujedno bori za skrbništvo starije kćeri… Zanimljiv trokut, teška moralna dilema likova, sto upitnika i velika neodlučnost. Autorica će nas navesti da se zapitamo koliko možemo šutjeti? Što smo spremni podnijeti da spasimo sami sebe? Koliko je težak teret kada nam duša nije čista?

BBC je čak snimio mini televizijsku seriju po ovom romanu. Nakon čitanja knjige, odlučila sam ju pogledati. Zanima me kako su ovo sve uspjeli prikazati jer je priča ostavila puno upitnika, prostora da razmišljamo sami budući da se autorica nije bavila baš detaljima. Iako smo mogli lako naslutiti neke stvari, prokužiti krivca, svejedno vuče na čitanje. A kraj je posebno zanimljiv. Definitivno ćete se zapitati o pojedinim stvarima. Bacit’ će vas u razmišljanje…

Mračna, inteligentna, napeta priča skrila se iza korica ovog naslova. Svakako mi javite svoje dojmove. Zanima me u kojem smjeru vas je odvela autorica. I jeste li pohvatali sve konce? ?

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.