RECENZIJA Marija Stanić, S police

Bračni par koji nema granice. Žena koja drži sve konce u rukama i muškarac koji bi učinio sve za nju. Od simpatične igre i nesretnih okolnosti pod kožu im se uvlači užitak i navika. Nisu se spremni odreći osjećaja koji se u tijelu pojavi nakon ubojstva. Ali koliko će ih to koštati? Mogu li tajne ostati skrivene zauvijek? Koliko dobro poznamo vlastitog partnera? Jesmo li spremni za nož u leđa?

Millicent i njen suprug upoznali su se davno. Sasvim slučajno prilikom dugog leta. Sada imaju dvoje djece, prilično dobre, normalne karijere, a i stabilan brak. Pa, tako se bar čini na prvu.

Sama knjiga počinje lažnim predstavljanjem i potragom za novom žrtvom. Suprug upoznaje novu ženu i polako ju zavodi, mami u mrežu spletki. Zbog određenih pojedinosti odustane u zadnji tren, a Millicent se to nimalo ne sviđa. Zašto ona nije prava? Zar su uzaludno toliko istraživali i konačno, kada će naići sljedeća prava žrtva?

Njih dvoje imaju određen profil žena koje love. Usamljenije, žene koje nemaju velik broj prijatelja, one za koje se ne bi tako brzo saznalo da su nestale. Te tako skupa, a i pojedinačno istražuju, prate i love novu žrtvu. Naravno da svatko od njih ima svoje taktike i tajne. I naravno da će tu doći do komplikacija. Jer koliko daleko se može dogurati kada dvije osobe rade zlo, a još neke stvari se kuhaju u tajnosti? U pozadini…

Nije bilo teško shvatiti da će se njihova prividno savršena obitelj uskoro raspasti. Jedna greška, propust, jedno “pokleknuo sam” unosi buru u njihov odnos. Razdor i upitnike. Tko će izaći kao pobjednik? A što kada ste svojim postupcima nesvjesno povrijedili najbliže? Vlastito dijete koje ste pokušali držati dalje od svega? Što kada mu svojim greškama narušite mir? Je li onda dosta? Vrijeme za povlačenje?

S jedne strane imamo naočitog, pametnog muškarca, onog koji je spreman povući se dok s druge strane stoji odvažna, riđokosa, gnjevna Millicent i nije spremna okrenuti leđa svemu što je gradila. Svemu o čemu je sanjala dok se stvari ne okrenu u njenu korist. Odlučna u naumu da svatko dobije što zaslužuje (osim nje same) ne preza ni pred čim. Spremna je pogaziti i vlastitu djecu kako bi se ostvarile njene prijetnje.

I tu imamo savršen prikaz bolesne žene. Nekoga tko nije čist u glavi. Iako priču pratimo kroz oči muža, nije neizvedivo da brzinski shvatimo što se događa. Da povežemo konce i zbrojimo dva i dva. Samo je pitanje kako će se sve završiti?

I kome možemo vjerovati?

Cijela knjiga je pisana jednostavno bez nepotrebnih detalja, napornog povratka u prošlost, imamo tek toliko da sami donesemo zaključke. Po meni je upravo to i čar pravog, kvalitetnog trilera. Iako se nešto moglo naslutiti, bilo je toliko stvari koje smo sami trebali pronaći. Uživala sam maksimalno i samo sam htjela znati kako završava ova uvrnuta priča.

Autorica je uistinu servirala nešto ne tako često viđeno. Ja kao veliki trileraš nisam imala priliku često čitati o poremećenom paru koji zajedno ubija žene. Možda se to protegnulo kroz tri, četiri trilera koja sam čitala, ali da je cijela radnja takva, tog nije bilo u mom čitalačkom izboru. Zbog toga me ova knjiga dodatno namamila i osvojila na kraju. Nešto originalno, zanimljivo i bolesno na svaki mogući način.

Do koje mjere ide ljudska zloba i koliko smo spremni skrivati ružne, prljave tajne kako bi sebe prikazali čistima + koliko se čovjek zapravo nikada ne može promijeniti, Samantha nam je sve to pokazala.

Moja voljena žena pokazat će vam da se i najružnije tajne mogu skriti kod najljepših i najnormalnijih susjeda. ?

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.