RECENZIJA Marija Stanić, S police

Dvije totalne suprotnosti. Mafijaš, ženskaroš, popravljač. Troy.

Povučena, sramežljiva, skromna. Sparrow.

Troy i Sparrow su u braku. Ona ni ne zna kako je došlo do toga da njezinu ruku poželi jedno od najpopularnijih imena u njihovim krugovima, ali zna da mora igrati njegovu igru. Mora biti mirna ptičica u kavezu inače će joj slomiti krila.

Ali valjda je ispovijedanje kao vožnja bicikla – kad jednom naučiš, nikad ne zaboravljaš.

Naravno da ništa nije onako kako se čini. Oboje imaju svoje tajne i nisu imali izbora.

Među njima se javlja privlačnost, žudnja, a kako to vodi do neizbježnog, oni ne odugovlače. Fizički su blizu, ali emocionalno se drže na lancima ili tako misle u svojim glavama… ?

Ubojstva, misterije, tajne, laži, vruće scene, humor, sarkazam. O, ovdje ima svega. Glavni lik je zamišljen kao bad boy, ali ja nisam imala baš takav osjećaj. Veoma brzo je pao na Sparrow iako je radio neke neoprostive stvari, od starta je bilo jasno koliko ga privlači. A Sparrow, gubi razum pod dodirom tog muškarca. Ako to gledamo s neke moralne strane, za osudu je (obzirom na sve što je učinio), a ako ju gledamo kao relativno mladu djevojku koja nije imala baš lijep život, djevojku koja nema nikakvog iskustva, logično je da će pokleknuti.

Autorica nam je ovdje dala jako dobru pozadinu s tom ”triler pričom”, ali nije štedila ni na prostotama i igrama pod plahtom. Vjerujem da će ljubiteljice ovoga žanra posebno uživati u Vrapcu.

”Znaš, Sparrow? Možda ćemo mi ipak moći zajedno. Nešto malo zabave skriva se ispod svih tih slojeva čestitosti.”

Imala sam osjećaj da se ništa zabavno ne skriva ispod njegovih slojeva crnine, ali nisam rekla ni riječ.

U jednoj sekundi ih volite, u drugoj mrzite. Autorica pojedinim scenama odbija od čitanja zbog određenih izraza koje koristi i scena koje se odviju, ali opet sto stranica nakon toga, netko od likova napravi nešto toliko lijepo, snažno i očaravajuće da vam se srce topi. Zaista balansira granicom između ”o, ne” i ‘‘o, da, molim još”.

Vrabac se čita brzo, bez pretjeranog razmišljanja, lako je povezati sve kockice i od početka je jasno kako će se sve odviti. Ali ovo je štivo koje će vas opustiti, nasmijati i pomoći vam da napunite baterije nakon napornog dana.

Ja sam ju iskreno jedva dočekala. Trčala sam u Svijet knjige čim je stigla budući da me ”Kradljivac poljubaca” oduševio, uveo u svijet ljubavi, opet. Ali, moram priznati da mi je prethodna knjiga bolja. Likovi su mi bili malo posebniji. Iako me autorica nije razočarala ni ovdje. Uistinu piše knjige koje vam pomognu u bijegu od dosadne svakodnevice. A toga nam svima treba. ?

Lijepo je upoznati i poneku ljubavnu priču.

Imate moje preporuke.

 

Izvor: S police

x

Prijavite se na newsletter i ostvarite 10% popusta na prvu kupnju!

Pročitao/la sam i prihvaćam Opće uvjete poslovanja i Pravila privatnosti

Svojom prijavom dopuštam Mozaiku knjiga d.o.o. da obrađuju moje osobne podatke u svrhu obavještavanja o njihovim ponudama, do mog povlačenja suglasnosti.